Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да закриват болнични отделения в Шумен

Проф. Стефан Желев - областен управител на Шумен
Снимка: Радио Шумен

„Националната здравна карта удовлетворява на 90 процента исканията на Шуменския регион, съгласувани на заседание на Областната комисия по здравеопазване”. Това каза областният управител проф. Стефан Желев. Няма опасност от закриване на отделения в лечебните заведения в Шуменска област. Мина Денева разговаря със Стефан Желев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Правителство или избори

Правителство ще има, прогнозира в ефира на Радио Шумен политологът от Студентския клуб към Софийския университет Атанас Радев. Под въпрос е неговата продължителност.  Според Радев, партиите ще се разберат, иначе ще понесат големи електорални щети. Той обърна внимание на парадокса, който "Има такъв народ" създадоха в Народното събрание днес...

публикувано на 20.06.24 в 15:32

До българското сърце на Италия

20 мотористи от групата "IMRG Bulgaria" потеглиха от различни точки на страната ни към италианската община с българско сърце – градчето Челе де Булгерия. Целта им е да съчетаят мотопътешествието си из южна Италия с патриотична инициатива. В превод от италиански името Челе ди Булгерия означава „селището на България“. В центъра на градчето през..

публикувано на 20.06.24 в 12:06

Художникът от рухналата къща

Преди повече от век на шуменската улица „Араста“ живеят едни от най-интересните и забележителните личности, оставили своя отпечатък в историята не само на града, но и на България. Сред тях е художникът Стефан Петров.  Красивата, масивна къща, която днес е на улица „Цар Освободител“ 125, сега е полуразрушена. Преди дни тя влезе във фокуса на..

публикувано на 20.06.24 в 08:19

Жената, която бие камбаната

Повече от 20 години Иванка Иванова от Кубрат посвещава времето си в грижа за местния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Да почисти и да помете, да поддържа градинката, да бие и вечерната камбана. Изключително скромна е, но старанието и цялата всеотдайност, която влага в това, което прави, не остават незабелязани.  През април се състоя и официалното..

публикувано на 20.06.24 в 08:11

Кой ще мигне пръв?

Отговорът на най-важния въпрос: ще може ли ГЕРБ да избере председател на Народното събрание от своята парламентарна група след провала на избора днес? Два са възможните отговори – с намаляващ кворум или да се повтори формулата – най-възрастният да оглави висшата парламентарна власт. Това каза политологът Светлин Тачев в ефира на Радио Шумен. Според..

публикувано на 19.06.24 в 14:46

Концерт на "Пъргавелче"

Благотворителен концерт организира шуменският детски ансамбъл „Пъргавелче“. Малките танцьори събират средства, за да подпомогнат финансово пътуването си до Испания. Разходите за над 30 деца от състава и музикантите са около 44 000 лева. „Пъргавелче“ е   поканен за участие във фолклорния фестивал KOSTA BRAVA в Лорет де Мар в края на септември...

публикувано на 19.06.24 в 09:08

Шанс за хора с увреждания

До 17 юли е срокът за кандидатстване по проекта за предоставяне на помощни средства на хора с трайни увреждания. Всеки човек със специални потребности може да кандидатства само за едно високотехнологично изделие. Проектът е насочен към хора със специални потребности в трудоспособна възраст и към деца. Целта е да им бъде осигурено безплатно..

публикувано на 19.06.24 в 08:49