Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мисията на "Сфумато"

2
Режисьорът Маргарита Младенова
Снимка: Сфумато

Спектакълът "Луда трева" по текстове на Йордан Радичков ще се играе от 19 часа днес на голяма сцена в Шумен, в рамките на фестивала "Нова българска драма". Сценичната версия и режисурата са на Маргарита Младенова. Сценографията е на Борис Далчев и Михаела Добрева. Музиката е на Христо Намлиев. Консултанти са проф. Цочо Бояджиев и проф. Георги Каприев.

В "Луда трева участват: Галя Костадинова, Албена Георгиева, Жана Рашева, Антонио Димитриевски, Каталин Старейшинска, Иван Николов, Надя Кенарова, Димитър Крумов, Румен Драганов, Биляна Георгиева, Георги А. Богданов. 

Мисията на Театрална работилница "Сфумато" да осигурява алтернативи в театъра вече няколко десетилетия, прие да коментира за Радио Шумен професор Маргарита Младенова, която е добре позната в качеството ѝ на режисьор и театрален педагог, преподавател по актьорство и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", един от основателите заедно с проф. Иван Добчев на Театрална работилница "Сфумато", директор на Театрална работилница "Сфумато".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три спектакъла – на фестивали

Три спектакъла на русенския Драматичен театър „Сава Огнянов“ ще се включат в официалните селекции на фестивали у нас и в чужбина.  Първото участие е на 13 май, когато на сцената на Международния фестивал „Друмеви театрални празници“ в Шумен ще бъде представен „Крали Марко – Последната балканска легенда“ от Владимир Левчев. Спектакълът има три..

публикувано на 10.05.24 в 15:04

Кинофестивал в Шумен

Международният фестивал на любителските исторически филми ще се проведе от 28 до 30 юни в Шумен. Ще бъдат връчени:награда за най-добър филм – първа, втора и трета; награда „Генчо Генчев“ – за кратък филм до 5 минути;награда за най-добър филм на млад автор (до 30 години). Предвидени са и награди за: сценарий, режисура, операторско майсторство,..

публикувано на 10.05.24 в 12:01
худ. конкурс Русе

Аз, ти, той – ние сме Европа

В Художествената галерия се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа“. Той е организиран от международно дружество „Елиас Канети“, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и ХГ-Русе по повод Деня на Европа.   „Този конкурс подчертава важността на мира и..

публикувано на 10.05.24 в 07:45

Класика за малките

Красивата симфонична приказка „Петя и вълкът“ ще бъде показана на шуменска сцена тази вечер. Произведението на руския композитор Сергей Прокофиев чрез игра и забавление запознава децата с класическата музика.  Основното достойнство на творбата е, че в „Петя и вълкът“ се използват различни музикални инструменти за представяне на всеки герой в..

публикувано на 09.05.24 в 09:18

Фолклорна приказка

Спектакъла "Фолклорна приказка" представиха пред децата от ДГ "Космонавт" в Шумен, студентите от IV курс в специалността "Педагогика на обучението по музика" към ШУ "Епископ Константин Преславски".  "Бъдещите учители под ръководството на доц. д-р Люба Златкова от катедра "Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство", разказаха на малките..

публикувано на 09.05.24 в 08:34

Трети ден от "Вълшебната завеса"

Програмата на Международния фесивал „Вълшебната завеса“ в Търговище днес продължава със спектакъла „Малкият Макс“ на ямболския куклен театър „Георги Митев – ЖОРО“. Представлението е от 10 ч. в драматичния театър в Търговище. След обяд от 15:30 ч. на голямата сцена на театъра в Търговище Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ Велико..

публикувано на 09.05.24 в 07:20

Русенка с Гран При от международен конкурс

Солистка на русенските Вокални формации „Приста войс“ спечели Гран При на фестивал в гр. Ташкент, Узбекистан. 11-годишната Дария Стефанова, с вокален педагог Доротея Бальовска, е първото дете от България, участвало на живо в Седмия Международен конкурс „Розата на Изтока“ („Роза Востока") и спечелило най-голямото отличие. Наградата е една за..

публикувано на 08.05.24 в 18:15