Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

PCR лаборатория в Разград

Снимка: AP/BTA

PCR лаборатория се очаква да бъде открита утре в Многопрофилната болница „Свети Иван Рилски“ в Разград. „Надяваме се лабораторията да получи сертификат, което би дало възможност да се правят тестове на съмнителните за COVID 19 пациенти от лечебните заведения в Разград, Исперих и Кубрат“, каза заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анатолий Стойнов. В момента пробите се изследват в лаборатория във Варна. Евентуалните положителни тестове за коронавирус от цялата страна се изпращат за потвърждение в Националната референтна лаборатория в столицата. До момента в областите Разград и Търговище все още няма доказани случаи на COVID-19.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа затвори път

Катастрофа между камион, лек автомобил и линейка затвори за движение главен път Варна - Русе. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за произшествието, станало на Исперихското кръстовище, е получен около 13.40 часа днес. По главния път в посока Русе се движи линейка, управлявана от 65-годишен водач, в която пътуват мъж и жена на 64 и 53..

публикувано на 26.06.24 в 14:53

Инвестират 1.5 млн. лв. в нов цех

Учредяването право на строеж в общински имот, който се намира в бизнес зона „Перистър“, подкрепиха общинските съветници в Разград на заседание. За терена има заявено намерение от потенциален инвеститор за изграждане на цех за производство на електронни компоненти. Размерът на инвестицията е 1 500 000 лв., а разкритите работни места ще бъдат не..

публикувано на 26.06.24 в 13:05

300 дка пшеница изгоряха

300 декара пшеница изгоряха при пожар вчера привечер, съобщават от разградската полиция. Сигналът за горящата нива с пшеница е получен около 19:40 часа на 25 юни на тел.112. Към мястото - землището между кубратските села Бисерци и Тертер, са изпратени спешно пожарникари и полицейски екипи.  Установено е, че напълно са изгорели 300 декара пшеница...

публикувано на 26.06.24 в 11:54

Пей и танцувай с нас

Ученици от три учебни заведения в община Разград участват днес в концерт „Пей и танцувай с нас“. Възпитаниците на основните училища в селата Стражец, Ясеновец и Осенец ще покажат какво са научили в заниманията по интереси през годината по проекта „Успех за теб“.  Концертът започва от 9:00 ч. на сцена „Ронда“ в Градския парк. Участниците ще изпълнят..

публикувано на 26.06.24 в 09:14

Нов кувьоз за болницата

Нов транспортен кувьоз получи болницата в Кубрат, осигурен от благотворителното драг и дрифт рали. Състезанието се проведе през април, когато млади ентусиасти и доброволци събраха 40 хиляди лева за купуването на модерното оборудване.  Транспортният кувьоз е от жизненоважно значение за Акушеро-гинекологичното отделение на кубратската болница. Новата..

публикувано на 26.06.24 в 09:07

Вдигат Младежки център

Започнаха строителните дейности за изграждането на Младежки център в Разград. Проектът е финансиран от Националния пан за възстановяване и устойчивост и е на стойност над 4 милиона лева.  Центърът ще се разполага в сградата на бившия Междуучилищен център за трудово политехническо обучение. Предвижда се кабинетите и складовете да бъдат преустроени в..

публикувано на 25.06.24 в 09:04

Светлинно шоу и концерт

С дрон шоу в небето над Абритус завърши Фестивалът на материалното и нематериално наследство „Белите нощи на Разград“.  По традиция втората от двете „Бели нощи” се случва в археологическия резерват „Абритус”.  Тази година разградчани отново имаха възможност да видят уникално съкровище, намерено по българските земи. То е открито преди точно 100 години..

публикувано на 25.06.24 в 08:34