Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И малкият бизнес на протест

Снимка: БГНЕС

Като член на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представители на малките и средни предприятия ще протестират в сряда, обяви пред БНР Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес.

"В много райони на страната ние сме единственият работодател и крепим социалния мир в тези населени места", поясни тя.

"Текат разговори и се търсят решения. Това е положителната част. Неизвестността е тревожна. Времето, в което ще се обявят тези мерки, също е важно. В последните две години бяха обявявани различни мерки, но много от тях закъснели", коментира Негулова относно диалога с правителството.

Според нея, малка част от подпомагането през последните две години е достигнала до малките и средни предприятия, а програмите с грантова подкрепа не могат да дадат резултат сега, защото ако кандидатстваш сега, ще получиш подкрепа догодина, посочи Елеонора Негулова.

Краткосрочните мерки трябва да бъдат до края на годината, за да се стабилизира пазарът и да може да се планира, категорична е тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аптеките на бунт

Аптеки в цялата страна няма да работят 2 часа днес в знак на протест срещу нова методика на здравната каса. Фармацевтите, особено тези в малките населени места, се опасяват, че с промените приходите им ще се свият драстично. Причината е, че в една рецепта вече могат да бъдат изписани повече от едно лекарство, платено от Здравната каса, а таксата..

публикувано на 03.07.24 в 09:05

Гласуват проектокабинета

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ СДС. От партията номинираха бившия председател на 49-ото НС Росен Желязков за министър-председател.  В 13:00 часа Народното събрание ще обсъди и ще се произнесе по предложеното от ГЕРБ-СДС правителство. Гласуванията са разделени в отделни точки – първо ще стане ясно дали депутатите одобряват..

публикувано на 03.07.24 в 09:03

Захлаждане и дъжд

Сутринта валежите над Североизточна България временно ще спрат, над югоизточните райони облачността ще се увеличи и там се очакват краткотрайни валежи.  През деня отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици: по-слаби като количество се очаква да са валежите по брега на морето, а..

публикувано на 03.07.24 в 07:19

Планово без ток на 3 юли

Разград На  03.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Побит Камък. Временни смущения в електрозахранването са възможни от  09:00 ч. до 16:00 ч.  в районите на с. Липник, с. Киченица, с. Топчий, с. Просторно. ин. В периода  03.07.2024 - 05.07.2024 от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде..

публикувано на 03.07.24 в 07:07

Планово без ток на 2 юли

И днес има много адреси, които ще са без ток заради профилактика на електросъоръженията или заради ремонтни дейности. Това съобщават от електроразпределителното дружество. В Разградска област от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в Лозница и селата Балкански, Дряновец и Раковски. В интервала от 08:30 ч. до 17:00..

публикувано на 02.07.24 в 08:53

Слънце, дъжд и гръмотевици

Между 16° и 24° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 16°. Атмосферното налягане е 983 хПа – по-ниско от средното за юли, ще се понижав, а относителната влажност на въздуха е 80%. Днес денят ще започне с предимно слънчево време, но постепенно облачността ще се увеличи. След обяд и привечер, главно във..

публикувано на 02.07.24 в 07:18

Росен Желязков е кандидат-премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС - Росен Желязков.Кандидатурата му бе представена от лидера на партията Бойко Борисов, а пред държавния глава Росен Желязков обяви структурата и състава на кабинета, в..

публикувано на 01.07.24 в 09:26