Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приетите повече от изписаните

Снимка: Иван Иванов

23 души с коронавирус се лекуват в шуменската болница. В интензивното отделение няма настанени пациенти. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение.

През вчерашния ден приетите с COVID-19 са шестима. Изписани са четирима души.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Санират 20 блока в Шумен

Двадесет блока в Шумен ще бъдат санирани с пари от Националния план за възстановяване и устойчивост. Освен това по Процедурата за модернизация на образователната среда, финансирана от Министерството на образованието и науката, ще бъде санирано и Трето основно училище „Димитър Благоев“.  Блоковете са одобрени за финансиране по програмата за саниране..

публикувано на 02.07.24 в 14:33
Язовир

Пестете водата

За намаляване на загубите и осигуряване на алтернативни източници за напояване апелират от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), се казва в съобщение от пресслужбата на ведомството. С обезпокоително ниски нива в сравнение с предходни години са язовири, от които обичайно се използват съществени водни обеми за напояване като „Ястребино“,..

публикувано на 02.07.24 в 13:19

Делегация от Кулевча

С делегация от украинското село Кулевча се срещна областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев. Гостите, които са представители на кметството и училището в украинското село, в края на миналата седмица участваха в честване по повод 195 години от битката край село Кюлевча. Проф. Добромир Добрев акцентира на необходимостта от по-активни..

публикувано на 02.07.24 в 12:30

Дрогиран плаши хората

Сигнал за мъж в неадекватно състояние в двора на шуменската болница бил получен вчера около обяд в полицейското управление в Шумен. На място бил пратен екип на охранителна полиция. При извършената полицейска проверка на 30-годишния мъж от село Дибич униформените намерили и иззели плик с около 2 г суха тревна маса. По данни на мъжа веществото било..

публикувано на 02.07.24 в 11:46

Хванаха почерпен да шофира

47-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Около 10:00 часа вчера сутринта за проверка на ул. “Карел Шкорпил“ в Шумен екип на пътна полиция спрял лек автомобил "Мазда". Водачът бил във видимо нетрезво състояние. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,60 промила...

публикувано на 02.07.24 в 11:37

Крадец в колата

28-годишен мъж от Долни чифлик бил задържан за грабеж на дамска чанта. Това съобщават от шуменската полиция. В сутрешните часове вчера на паркинг на бул. “Мадара“ в Шумен 35-годишна жена от града си отключила автомобила, седнала, оставила си дамската чанта на дясната седалка и малко преди да потегли, неизвестен отворил дясната врата на автомобила..

публикувано на 02.07.24 в 11:12

Събират строителни отпадъци

В Шумен контейнери за строителни отпадъци от домашни ремонти са поставени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“. Те може да се използват всеки ден, включително събота и неделя, от 8:00 до 19:00 часа. Съдовете са предназначени за ползване единствено от физически лица и служат за събиране на инертни строителни отпадъци в обем до 2 куб...

публикувано на 02.07.24 в 09:13