Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документът е готов

Община Търговище
Снимка: Община Търговище

Ако искате от община Търговище да ви бъде издадено удостоверение за настоящ адрес, за наследници, разрешително за строеж или друго, когато документът бъде готов, от кметството ще ви информират на мобилния телефон.

Към момента обаждания се правят за 30 от общо 139 административно-технически услуги.

Роботизирана система два пъти дневно извършва проверки в деловодната система и информира заявителите. Екстрата е факт от тази седмица. Иначе, за внедряването й се работи от миналата година.

Идеята на общината е да се пестят средства и време на гражданите, казва секретарят Христалина Халачева.

Тя е изненадана, че гражданите все още се притесняват да ползват онлайн услугите, извършвани от общината. През цялата минала година дигитално са били заявени 420, а тази година под 70.

Чуйте още за автоматичното известяване от разговора на Цветелина Георгиева със секретаря на община Търговище Христалина Халачева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пети технологичен форум в Шумен

Да се подпомогне икономическото развитие на Шумен и региона, като се създават работни места в IT-сферата. Това е целта на традиционния Технологичен форум BEST ’2024 (Business, Education, Science and Technology), който ще се проведе на 18 и 19 октомври в Шумен. Събитието ще събере за поредна година представители на бизнеса, науката, образованието..

публикувано на 17.10.24 в 11:32

Нов STEM център отваря врати

Една много мечтана и желана придобивка за шуменската Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ вече е факт. Там на площ от 360 кв. м е изграден STEM център. В него са обособени зала с различни зони – „Роботика и кибер физични системи“ и „Зелени технологии и устойчиво развитие“; оборудвани са два компютърни кабинета по направленията..

публикувано на 17.10.24 в 09:39

Храна от детска кухня до дома

Млечната кухня към Детската ясла „Звездици“ в Разград вече доставя храна по домовете.  ,,Новата услуга е за удобство на семейства с малки деца“, каза за Радио Шумен директорът на заведението Нина Иванова.  Вече е осигурен и транспорт за храната, назначен е и шофьор. С решение на Общински съвет в Разград е въведена и такса на стойност един лев за..

публикувано на 17.10.24 в 08:26

20 блока санират в Шумен

Най-рано напролет се очаква реално да започне санирането на блоковете в Шумен, за които има одобрени кандидати за изпълнители, заяви в ефира на Радио Шумен зам.-кметът на община Шумен Даниела Русева. 20 са сградите, които бяха одобрени за саниране, като още 11 са в резервния списък за финансиране, в случай, че останат средства.  Община Шумен е на 6-то..

публикувано на 16.10.24 в 15:39

Усилени пътни ремонти

Завърши ремонтът на трикилометровия участък от пътя към Регионалното депо за отпадъци между жп прелезите за Ясеновец и за Дянково в община Разград.  ,,Пътят вече е отворен за движение. Докато се извършваше ремонтът, бе въведена временна организация на движението на три етапа в различни участъци от пътя“, каза за Радио Шумен кметът на общината Добрин..

публикувано на 16.10.24 в 09:03

Харесвате ли шефа си?

Днес е Световен ден на шефа. Традицията тръгва от САЩ и е валидна в много държави. Служителите изразяват своето уважението към ръководители за тяхната отговорност, за доброто и справедливо отношение. Обичайно е дори да им се подаряват подаръци. Отбелязва се вече повече от 60 години, а идеята дошла от една служителка в Държавно земеделско..

публикувано на 16.10.24 в 08:39
Център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания - Шумен

Подкрепа за незрящите

В Международния ден на белия бастун 15 октомври Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен обяви ден на отворените врати. Тази година Центърът навършва 18 години, услугите му ползват 48 потребители – хора с увредено зрение. Всеки, който днес влезе в Центъра в Шумен, ще може да види помощните технически..

публикувано на 15.10.24 в 16:09