Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още подстъпи към"Арена Армеец" заради задръстванията

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени скоро – това съобщи министърът на спорта Свилен Нейков. До месец министър Нейков и главният архитект на София - Петър Диков ще изберат точното място за изграждане на подстъпите. По този начин ще бъдат избегнати задръстванията около залата по време на събития.

В момента има само един вход към паркинга на "Арена Армеец", който разполага с 887 места за автомобили. Капацитетът на залата е 12 000 зрители.
По публикацията работи: Добрин Иванов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният премиер Димитър Главчев на извънредното заседание на НС - 21 май 2023 г.

Според премиера Главчев няма да има драстично поскъпване на тока

Няма да има драстично поскъпване на тока, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той подчерта, че няма напрежение около увеличаването на цената на тока: "Нито в Белене, нито в Козлодуй има напрежение. Правителството, доколкото е в компетентността си, следи процеса. Знаете, че има независим регулатор, който определя цената на тока, но аз не..

публикувано на 21.05.24 в 17:54

Петима души пострадаха при инцидент с автобус в София

Петима души пострадаха, като две жени са в по-тежко състояние след инцидент с автобус в центъра София. По първоначална информация водачът на превозното средства е спрял рязко, за да избегне удар с пешеходец. В резултат на това петима от пътниците в превозното средство, което се движи по линия №5, са паднали. Две жени са в по-тежко..

публикувано на 21.05.24 в 15:32

Децата могат да празнуват и с "Приключение с букви"

За трети пореден път на 24 май играта "Приключение с букви" ще се превърне в празненство за всички съкварталци и съграждани, убеден е кметът на район "Слатина" Георги Илиев. "Има едно нещо, с което всеки българин може да се гордее открито, безспорно и безотказно – приноса ни към световната писменост!  24 май е истински български празник –..

публикувано на 21.05.24 в 14:29

Жена е в кома, блъсната от моторист в София

Жена е в кома и в болница след тежък удар от мъж на мотор, станал тази сутрин на пешеходна пътека в столичния център. Инцидентът се е случил на бул. "Васил Левски", а бързо на мястото са се отзовали линейка и патрулен автомобил. bTV съобщи, че екипът от медици е транспортирал жената до ИСУЛ – тя е била с тежка черепно-мозъчна травма,..

публикувано на 21.05.24 в 10:05

Почитаме св.св. Константин и Елена

Българската православна църква днес почита паметта на светите равноапостоли Константин и Елена. Царуването на Константин се свързва с утвърждаването на християнството като официална религия с издадения от него през 313 г. Милански едикт. Самият той приема християнската вяра в края на живота си. Според преданието майка му царица Елена отива на..

публикувано на 21.05.24 в 07:42

Пионерът на българската фотография - с паметник в Самоков

В Самоков през бе открит  Паметникът на пионера на българската фотография - Анастас Карастоянов .  Монументът се намира в историческата зона на града при емблематичната Чорбаджийска фурна.  Автор на скулптурата е Маргарита Иванова. " Направих проект първо на статуетката за Национални конкурс за черно-бяла фотография. Получи се..

публикувано на 20.05.24 в 18:58
Софийския университет „Св. Климент Охридски

Университетите в София - от редовен учебен процес до занятия по преценка

Столичните висши училища реагираха по различен начин на обявения от Съвета на ректорите протест в знак на недоволство от цялостното отношение на държавата към висшето образование. В Софийския университет "Свети Климент Охридски" се провежда редовен учебен процес. Ръководството подкрепя мотивите за протест, но затваряне на университета не е..

публикувано на 20.05.24 в 16:08