Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Столичен автотранспорт" ще прави нов конкурс за рекламата по превозните средства

"Столичен автотранспорт" ще прави нов конкурс за рекламата по превозните средства. Предстои процедурата да се подготви, като днес членовете на транспортната комисия възложиха да се изготви новата документация.

Между общинското дружество и фирмата, която се занимава с външната реклама в момента - "Бъспак", има неуредени финансови отношения, които са предмет и на съдебно дело. Рекламната фирма дължи повече от 600 хиляди лева на общинското дружество.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зарибиха реките Бистрица и Искър с балканска пъстърва

С около 10 хиляди екземпляра балканска пъстърва бяха зарибени реките Бистрица и Искър в селата Говедарци, Радуил и Марица, Бели Искър, както и в самия Самоков. Това се прави традиционно всяка година по повод 27 юни - Ден на риболова. Рибите в реките в Самоков пуснаха децата от училищата и детските градини, заедно с кмета на община Самоков..

публикувано на 27.06.24 в 16:46

Въвеждат режим на водата в Радомир

Режим на водата въвеждат в Радомир. Заповедта ще бъде готова още днес, каза кметът Кирил Стоев. Заради честите аварии по довеждащия водопровод водоподаването в града е нарушено. "12 аварии е имало по водопровода само от петък досега. Половината град е без вода", каза кметът. Съгласно подготвената заповед за въвеждането на режим, временно вода ще се..

публикувано на 27.06.24 в 14:25
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Благовест Георгиев: Няма да подавам оставка от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, чието име нашумя след участието му в катастрофа през април, няма да подава оставка. Тя беше поискана от колегите му, които го изключиха от всички комисии с негово участие, в това число и по пътна безопасност. Общински съветник от София – участник в катастрофа. Опитал да напусне местопроизшествието..

публикувано на 27.06.24 в 13:39

МВР ще глоби Столичната община, че не отменя новата организация на движението в центъра

МВР ще глоби Столичната община между 2000 и 7000 лева за неизпълнение на съдебното решение, с което беше отменена новата организация на движението в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов: "Срокът, който сме дали, е до днес. Тук нищо не се случва. Това, което предстои от наша страна, е санкция по Закона за движение по..

публикувано на 27.06.24 в 13:05
Благовест Георгиев

Благовест Георгиев: Пътният инцидент с мое участие е мокра поръчка

Като мокра поръчка, определи пътния инцидент с негово участие, независимият общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) Благовест Георгиев. Припомняме, че той предизвика катастрофа на 5 април, избяга от местопроизшествието, а преди това отказа да даде проба за алкохол и наркотични вещества.  Георгиев бе отстранен от политическата група..

публикувано на 27.06.24 в 11:29
Васил Терзиев с районния кмет на

Училищни дворове в София ще стават квартални места за спорт и култура

Кметът на София Васил Терзиев е ангажирал водещи архитекти, които заедно с районните кметове и училищата разработват концепция за превръщането на дворовете в отворени пространства за общуване, игра, спорт и култура в кварталите. "Искам да видя докъде стигат амбициите, каква е визията на архитектите, за да преосмислим това море от нагънат..

публикувано на 27.06.24 в 07:58

Лекции в ОКИ "Красно село" по повод националния ден на орела

Орнитолози и любителите на птиците днес отбелязват Националния ден на орела. Така от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) искат да напомнят значението и ролята на тези птици в природата. По този повод от 14.00 ч. в Общинския културен институт "Красно село" еколози от БДЗП ще разкажат за царския орел, малкия креслив орел, големия..

публикувано на 27.06.24 в 07:50