Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 6000 шофьори са глобени за отнемане на предимство на пешеходна пътека

Над 6000 пешеходци са глобени до момента за неправилно пресичане, съобщи пред "Хоризонт" главен инспектор Богдан Милчев, началник на КАТ - София. Същият е броят на шофьорите, които са санкционирани, защото не дават предимство на преминаващите на пешеходни пътеки в столицата.

За първите 20 дни на месец юни в София има ранени 29 пешеходци, съобщи главен инспектор Богдан Милчев.

"На ден имаме по един пешеходец минимум, който пострадва при пътнотранспортни произшествия. За миналата година от 1 юни до 20 юни имаме 43. Това само по себе си говор, че резултат от мерките има. Ние имаме спад от повече от 30% при инциденти с пешеходци самоз а една година.", каза Милчев.

След 15 юни всеки ден полицаи в София застават на близо 60 пешеходни пътеки, които се смятат за опасни, разказа още инспектор Милчев. Около 600 са общо пешеходните пътеки в столицата. Екипи на КАТ започват отново да организират така наречените "зелени вълни" на натоварени булеварди в София. Това се случва на булевард "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост", както и в районите на "Красно село" и "Люлин".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приемната грижа се преструктурира. Какво става с детските SOS селища?

Търсят се приемни семейства . Колкото и добри да са условията в семейните домове, няма по-добра среда от семейната . Това подчерта пред БНР-Радио София Екатерина Христова - директор Програма SOS Детско селище София-Перник-Дрен. Тя припомни, че от 90-те години, когато у нас се пренася австрийския модел на SOS Детски селища, една..

публикувано на 03.06.24 в 12:50

Започва ремонт на улица в "Слатина", събират едрогабаритни отпадъци

Започва реновирането на ул. „Циклама“, съобщава кметът на район "Слатина" Георги Илиев. Около улицата са разлепени предупреждения, за да се отстранят и да не се паркират автомобили, които да препятстват ремонтните дейности. Освен това в района започва акция за събиране на едрогабаритни отпадъци. Контейнерите са разположени на ъгъла..

публикувано на 03.06.24 в 10:46

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България" в София

Форум "Медицинския туризъм - Възможни решения в България” ще се състои в Астория Гранд Хотел в столицата. Събитието цели да покаже на пациентите и обществото, че в България се прилагат най-добрите практики в съвременната медицина и че често решенията са налице тук, а не в чужбина. Форумът събира водещи експерти от здравния сектор и ще се..

публикувано на 03.06.24 в 08:02

В София пуснаха всички градски чешми, които са в изправност, за ремонт са 25

Всички градски чешми в София, които са в нормална експлоатация, функционират ефективно и могат да се използват от гражданите и гостите в София, съобщават от Столичната община. На територията на общината има над 150 градски чешми, от които 110 са в експлоатация. В парковете и градините на София софиянци могат да използват през летните горещини..

публикувано на 31.05.24 в 18:53
Изгуленият Никола

Издирват 7-годишно момченце с аутизъм от Банкя

Момче с аутизъм е изгубено в района кв. "Градоман" в Банкя. Детето се казва Никола и е на 7 години, не говори. Облечено с кафяв панталон и синьо яке с качулка. Тази информация се споделя в десетки групи в социалните мрежи. За изчезването на детето е подаден сигнал и в столичното 9 РУ, потвърдиха за БНР от МВР. Екипи на..

публикувано на 31.05.24 в 14:09
Кметът Васил Терзиев и зам-кметът по транспорта оглеждат съоръжението заедно с експерти

Затворена е детелината на бул. "България" и Околовръстното, надлезът е за ремонт

Въвежда се аварийна организация на движението със затваряне на част от детелината на бул. "България" и "Околовръстния път", съобщиха от Столичната община. Оглед на надлеза на това кръстовище е показал, че е наложително да се спре движението на и под съоръжението. Констатацията на експертите е, че вследствие на експлоатацията на..

публикувано на 31.05.24 в 11:53

Откриха нелегална игрална зала в квартал "Факултета"

Столичната полиция провежда операция срещу престъпността и купуването на гласове. В рамките на акцията е открита нелегална игрална зала в квартал "Факултета". "Към настоящия момент се проверяват редица адреси, лица и обекти, за които имаме такива данни, като в хода на извършените до момента проверки е извършена такава на адрес в столичния..

публикувано на 31.05.24 в 11:07