Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Миланов-Петното остава в ареста

| обновено на 18.01.14 в 17:11
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд остави в ареста лидера на Национално движение "Свобода" Бисер Миланов, по прякор Петното. Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към момиче по време на протестите в градинката пред Народната библиотека през юли. Миланов е обвинен, че е отправил заплаха към съпругата на криминално проявения Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора. Заради думите му към Боряна Герогиева "ще ти отрежа главата бавно и мъчително" и заради седемте му осъдителни присъди, съдия Христина Гарванска реши, че на свобода той може да извърши друго престъпление.

Адвокатът на Миланов - Велимир Атанасов, призна, че заради обремененото съдебно минало на неговия клиент му предстои трудна битка. Запитан как е бил упълномощен да защитава Петното, той отговори, че общи познати са го помолили да защитава обвиняемия.

Това досъдебно производство засега остава единственото, което не се води срещу неизвестен извършител. Още две дела, пак разследвани от Софийската районна прокуратура, водят към Петното. Първото е от ноември 2013-а година за насаждане на расова омраза със слово в района на джамията "Баня Баши", данните по което вероятно няма да са достатъчни за обвинение. Второто е от преди два дни – за хулиганските действия на Миланов към екипа на Би Ти Ви. Именно това и заснетите и излъчени по националната телевизия кадри насочиха прокурорския интерес към скандалния контрапротестиращ до степен, че той беше показно задържан от барети пред парламента и по разпореждане на главния прокурор.

По разпореждане на обвинител номер едно Сотир Цацаров на 15-и януари бяха изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.