Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият митрополит отрече да е имало финансови далавери в Неврокопска епархия

Снимка: БГНЕС

Новоизбраният Неврокопски митрополит Серафим обяви пред програма "Хоризонт", че е готов да разговаря със свещениците от Сандански, които искаха преди две седмици отлагане на избора за нов Неврокопски митрополит. Те го обвиниха, че е знаел за злоупотребите на покойния му предшественик Натанайл. Серафим заяви пред БНР, че не е имало финансови далавери:

Категорично не. В това съм убеден! Мисля, че няма такива неща! Зависи от тяхното желание и от тяхното разположение. Те и от дядо Натанаил са били приканвани да работят, да преосмислят постъпките си, но в края на краищата не могат да бъдат принуждавани, така че, ако те желаят, знаят как, могат да се включат в работата си и да изпълняват задълженията си, които са поели, най-напред пред Бога като свещеници.

Цялото интервю с новия Неврокопски митрополит Серафим ще можете да чуете в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР в понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.