Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнесен център за видеонаблюдение заработи на ”Ботевградско шосе”

Снимка: Столична община
Изнесен център за видеонаблюдение работи на бул. ”Ботевградско шосе”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От него се наблюдават 24 часа 15 пешеходни подлези на столичния булевард. Поставени са 61 камери и е изградено 7 км трасе, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата в центъра в присъствието на директора на общинската дирекция Обществен ред и сигурност Красимир Димитров.

Центърът бе открит след извършен ремонт в сграда на бул. ”Ботевградско шосе” и ул.”Витиня”. Към него работи и постоянен патрул за реакция при необходимост. Тази година е изградено и видеонаблюдение и в „Зоопарка”, на ул. ”Пиротска”, площад Бански” и др.

Общо за развитие на системата за видеонаблюдение са инвестирани над 600 000 лева.

През 2014 г. ще започне поставяне на камери по пешеходната зона на бул. ”Витоша”, в парк „Заимов”, пред централна жп гара и бул. ”Кн. Мария Луиза”.

Кметът обърна внимание, че не трябва да не се прави компромис със сигурността във връзка с предстоящите празници на местата, където се събират много хора.

През пролетта в пет от подлезите на бул. ”Ботевградско шосе” ще започне ремонт, за останалите предстои да се обяви нова процедура, защото не са се явили кандидати, посочи също кметът. Ще се извърши и ремонт на пет моста по бул. ”Ботевградско шосе”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Район “Лозенец” стартира кампанията “Компостирай вкъщи“

Кампания “Компостирай вкъщи“ и система за разделно събиране на хранителни отпадъци стартира в район “Лозенец“. В  рамките на инициативата Столичната община ще раздава безплатни компостери на домакинства. Заявления могат да се подават до 1 юли т.г. на място в деловодството на районната администрация или по имейл, съобщават от район “Лозенец”. С..

публикувано на 18.06.24 в 12:59
Доц. Мария Димитрова, ръководител на Клиниката по нервни болести в

Доц. Мария Димитрова: Инсултът не чака да ти мине, ръст на пациенти с пристъпни състояния от жегата

Инсултът и топлото време  – темата в този епизод на подкаста на  БНР "В центъра на системата" . Защо не трябва да чакаме при съмнение за инсулт да потърсим спешна помощ ? 🧠 На 19 юни в болница "Пирогов" от 12.00 часа ще се проведе обучение за пациенти с инсулт 🧠 Защо е важно да се обучават пациентите и техните близки за заболяването?..

публикувано на 18.06.24 в 12:10
Боряна Ангелова-Игова

В София децата рядко имат безплатен достъп до добри стадиони

В България и особено в София е трудно децата да имат достъп до добри стадиони и да тренират без пари. Последният пример е от столичния стадион "Раковски" , където детско юношеските школи бяха изгонени , уж заради временен ремонт, продължил 2 години. И в момента, ако отидете на стадиона ще видите, че е разровен. Това коментира в интервю..

публикувано на 18.06.24 в 10:51

Да се повозим на водороден автобус

От днес до 20 юни, включително, всеки столичанин или гост на града ще може да се вози на водородния автобус по линия 9. Възможността е част от "Дните на водородната електромобилност" в България. За пореден път София се доказва като пионер на такива инициативи, на новите технологии, на технологиите, които правят нашия град по-чист,..

публикувано на 18.06.24 в 08:08

Първи за годината случай на маймунска вариола в София

Първи за годината случай на маймунска вариола е регистриран в София. От столичната Регионална здравна инспекция съобщиха, че мъжът е в добро състояние, изолиран е за 21 дни. Последните случаи на вирусното заболяване в страната са от 2022 г. - общо шест, всички са мъже. Маймунската вариола се предава основно при сексуален контакт, но човек може да се..

публикувано на 17.06.24 в 13:55

"Колите - на първо място в центъра на града?" – в търсене на транспортни решения

"Екипът на София" и платформата за дискусии и дебат "Среда" организират обсъждане на транспортни решения за центъра на София, провокирано от последните промени на движението в района около НДК. Промените предизвикаха бурни обществени реакции, стигна се и до протести. Дискусията тази вечер е озаглавена "Колите - на първо място в центъра на..

публикувано на 17.06.24 в 11:26

БДЖ с промени в разписанието заради ремонта на Централна гара-София

От днес БДЖ прави допълнителни промени в разписанието на някои влакове, за да облекчи натовареността на движението на Централна гара-София заради ремонта на коловозите. Модернизацията на част от тях е завършена. Промени ще има в движението на бързи и пътнически композиции, а актуална информация за разписанието може да бъде получена..

публикувано на 17.06.24 в 08:22