Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплатени са над 80% от задълженията за заплати на болницата в Девин

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Девин е изплатило над 80 процента от заплатите, натрупани преди затварянето на здравното заведение през 2011-а година.

Над 300 хиляди лева надхъвърлят просрочените възнаграждения от времето преди прекратяване на дейността на болницата. След издължаване на заплатите от девинската болница започват преназначаване на лекари и медицински сестри, които са работили в болницата преди затварянето й през 2011-а година.

Общо 12 лекари вече са назначени във възстановената болница в Девин. От ръководството на здравното заведение преговарят за сключване на договори с още лекари специалисти, свободни са местата за педиатър и анестезиолог.

МБАЛ-Девин кандидатства пред Здравната каса за сключване на договори за всички клинични пътеки, които са обслужвани преди затварянето на отделенията, както и за нови дейности. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.