Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Националистическа партия на България" подаде документи за регистрация

Снимка: БГНЕС

"Националистическа партия на България" подаде документи за регистрация в деловодството на Съдебната палата. В нея влизат няколко крайно националистически формации и неформални младежки крайни патриотични организации и групи.

В случай че получи регистрация, формацията има амбицията да участва със своя листа на предстоящите евроизбори. Формацията влезе във фокуса на общественото внимание с идеите и вижданията си преди време, когато политическите наблюдатели я определиха като неонацистка и настояха учредяването ѝ да бъде забранено.

Пред "Хоризонт" Симеон Костадинов от бъдещата партия разказа за инцидент, разиграл се преди регистрацията на формацията в центъра на столицата:

С тази задача упълномощихме един наш юрист, който малко преди 11 часа, на 50 метра от Съдебната палата, на улица "Позитано", между другото точно пред централата на БСП, е нападнат от трима души, които го удрят, един от тях прави опит да му бъдат отмъкнати книжата, документите, които носи със себе си. За щастие, този опит не е успял.

Според Костадинов България трябва да излезе от ЕС:

Официалната позиция на нашата партия, в това сме категорично убедени, е, че България трябва да излезе от ЕС. Евроизборите са наша непосредствена цел. Силно се надяваме, че дотогава ще имаме валидна регистрация на нашата партия и ще можем в една нормална предизборна обстановка да направим обществено достояние нашите идеи.


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.