Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната галерия представя необичаен видео портрет на Цветана Манева

Снимка: личен архив

Тази вечер в три от залите на Националната художествена галерия ще бъде открита нестандартна видео инсталация, посветена на 70-годишния юбилей на Цветана Манева - една от най-известните и обичани български актриси. 

Самият автор Венелин Шурелов е категоричен, че става дума за нетипична експозиция в пространството на Националната галерия, която използва видео средства.

Всъщност какво ще видят зрителите? Чуйте какво обясни Венелин Шурелов пред Даниела Бенишева.

А иначе - що се отнася до очакванията си по отношение реакцията на зрителите, Венелин Шурелов споделя, че на този етап няма конкретни очаквания. Това е обяснимо предвид факта, че самата публика за първи път ще види подобна инсталация - видео портрет, без режисура и без сюжет.

Проектът ще остане в Националната галерия до 23 февруари. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планинският спасител Ивайло Човиков: Витоша не е градски парк

Няма увеличение на инцидентите, свързани с липсата на лифтови съоръжения , които да правят достъпа до Витоша по-лесен, съобщи пред БНР-Радио София Ивайло Човиков от Планинската спасителна служба към БЧК : "Нагоре – до 1800-1900 м., има добре маркирани пътеки и алеи. Хората, които практикуват пешеходен туризъм, са добре запознати. Но има и..

публикувано на 28.05.24 в 09:29
Снимката е илюстративна

Асфалтираме улични дупки всякакви

Все по-често столичани поръчват ремонтиране на улични дупки със собствени средства.  "Те поемат инициативата, събират пари, аз изпълнявам.“ Това коментира пред БНР-Радио София г-н Димитров, собственик на фирма за асфалтиране. Случвало се е богаташ да извади сам парите и да плати цялата сума. По принцип за всяко действие трябва..

публикувано на 28.05.24 в 08:27

Национално външно оценяване по математика за 55 000 четвъртокласници

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в 1738 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  Решаването на теста предполага отбелязването на избран верен отговор..

публикувано на 28.05.24 в 07:51

Слънце – до обяд, след това са възможни валежи, в София – до 20°

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи , придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините; възможни са градушки. Преобладаващите максимални..

публикувано на 28.05.24 в 07:20
Снимки: ФМИ, архив

Двудневен форум събира студенти и компании във ФМИ на СУ

"Знам и искам да го докажа" е мотото на Кариерния форум, организиран на 28 и 29 май 2024 г. от Кариерния център на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет, съвместно с Фондация "ФМИ Иновации и Образование". Форумът е отворен към всички студенти, които искат да се развиват в сферата на информационните..

публикувано на 27.05.24 в 17:48