Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оланд пристигна на тридневна визита в САЩ

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд пристигна на тридневна официална визита в Съединените щати. Оланд пристигна без първа дама, след като се раздели със спътницата си Валери Трирвильор заради връзка с актриса.

Обама ще бъде домакин на държавно посещение за първи път, откакто бе преизбран за втори мандат през 2012 г., отбелязва Ройтерс.

Очаква се Оланд да обсъди с Обама въпросите за Сирия, Иран, Украйна, Сахел и Либия. Икономическите връзки между двете страни също ще бъдат предмет на разговорите.

Вторият ден от посещението на френския държавен глава ще премине в преговори за глобалното икономическо възстановяване и решаването на регионалните конфликти. Франсоа Оланд и американският му колега Барак Обама ще обсъдят общите действия на Франция и САЩ за укрепване на еврозоната, ограничаване на иранската ядрена програма и умиротворяване на Сирия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.