Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев изрази съмнение относно легитимността на властите в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският премиер Дмитрий Медведев изрази съмнение относно легитимността на редица органи на властта в Украйна и заяви, че съществува заплаха за руските граждани в тази страна.

Дмитрий Медведев заяви, че към днешна дата не вижда легитимни партньори в Украйна, с които може да се води диалог:

Ако смятаме хората с черни маски и автомати по улиците на Киев за правителство, то с такава власт ще ни бъде сложно да работим, посочи руският премиер. Той заяви, че всички, подписани с Украйна, споразумения ще бъдат спазени от руска страна.

Медведев припомни обаче, че договореностите в газовата сфера, постигнати през декември по време на посещението на Виктор Янукович в Москва, имат срокове за реализация и подчерта, че по-нататъшното им изпълнение ще бъде въпрос на консултации с ръководството на украинските компании и правителството, ако то някога се появи в Украйна.

Премиерът Медведев уточни, че руският посланик в Украйна е бил отзован за консултации, тъй като трябва да бъде изяснено какво се случва в съседната държава, където, по думите му, съществува реална заплаха не само за руските интереси, но и за живота и здравето на руските граждани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.