Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Листата на Реформаторския блок за евроизборите щяла да бъде изненада

Снимка: БГНЕС

Листата на Реформаторския блок ще бъде изненада на предстоящите евроизбори. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред делегатите на 12-тото Национално събрание на партията. От речта му стана ясно, че листата ще се води най-вероятно от лидера на "България на гражданите" Меглена Кунева. На днешното събрание ДСБ трябва да утвърди кандидатите си за евролистата. В словото си Кънев заяви още, че на евроизборите ще се гласува за оставка на правителството и за промяна, която минава единствено през Реформаторския блок.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че днес е последният ден, в който оставката на кабинета "Орешарски" е можела да дойде от разума на управляващите и гласа на улицата. Днес е късно за Пламен Орешарски и е късно за БСП, каза Кънев. Те ще бъдат свалени на избори, защото днес няма разговори за предсрочни избори, кой с кого и какви бъдещи мнозинства и правителства, има избори за Европа, да изберем Европа и да отхвърлим посткомунизма и мафията, каза Кънев. Успехът на 25-ти май, по думите му, е само стъпка, а пътят минава през единен блок, през успех на евроизбори, през консулидация след тях.

Кънев заяви, че за ДСБ няма тема ГЕРБ, защото светът не се върти около Бойко Борисов, а около бедността, безработицата и липсата на шансове. По думите му, разговорът за обединението с ГЕРБ се натрапва най-вече от медиите на Делян Пеевски, а от него имат интерес БСП, ДПС и ГЕРБ, за да поддържат фалшивия двуполюсен модел, в който предлагат еднакви алтернативи, Бареков, подобно на Сидеров в миналото, като единствен съюзник на всички.

Социологът Цветозар Томов, който е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок каза, че не е вярно, че процентите на блока за евроизборите падат. По последни данни, 12 процента от хората биха гласували за Реформаторския блок, което дава две места в Европейския парламент, а при успешна кампания е реалистично да имат трети мандат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.