Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок: България трябва да поддържа санкциите от ЕС към Русия

Снимка: БГНЕС

България трябва да поддържа санкциите от Европейския съюз (ЕС) към Русия, докато тя не се откаже от анексирането на Крим, заявиха от Реформаторския блок. Те представиха приоритетите си за изборите за Европейски парламент (ЕП). По думите на Радан Кънев, заплахите за България от кримската криза идват и от българските политици:

България трябва да подкрепя твърдата и единна европейска позиция, докато Русия се откаже от анексията. Много е просто. Ако не се отказва със санкциите, които се налагат днес, България трябва да подкрепи следващите санкции, докато се откаже. Неприкосновеността на границата в Черноморския басейн е нещо повече от национален приоритет за България.

Създаване на работни места, 100 процента усвояване на европейските фондове, енергийна независимост, сигурност и влизане в Шенген. Това са най-важните приоритети за Реформаторския блок, които бяха обявени от водача на листата за евроизборите Меглена Кунева.

Искам Реформаторският блок да успее. Знам какво представляват за нас тези избори, знам колко е важно ние да наложим тона, не само за да спечелим ние, а да наложим тона, от който нататък България ще бъде държава със спокойна сила. Реформаторският блок, по създаването си, прилича на начина, по който се е създал ЕС. Нашата цел е да направим важното за България важно и за ЕС.

Реформаторският блок ще прави позитивна кампания и няма да открива приятелски огън по десните партии, каза Радан Кънев. За противници на реформаторите той определи бедността, безработицата, БСП, ДПС и "България без цензура".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.