Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Георгиева: Имаше гербаджийски тоталитаризъм във финансирането на спорта

Снимка: БГНЕС

В парламента спортният министър Мариана Георгиева обвини предишното управление в тоталитаризъм при разпределението на средствата за спорт:

43 процента от средствата за спортни съоръжения за масов спорт са за 21 общини на ГЕРБ. При това община Бургас - 5 милиона, община Варна - 4,5 милиона ,община Смолян - 5 милиона, община Дупница - 4 милиона, община Велико Търново - 2,5 милиона, община Севлиево -  150 хиляди лева за покрит плувен басейн. При управлението на ГЕРБ нула процента инвестиции за спортни съоръжения в общини с кметове на партия ДПС. Е, какво е това, безсрамен гербаджийски тоталитаризъм по отношение на визията за инвестиция на държавния лев. Това даже не е популизъм.

Бившият министър на спорта Свилен Нейков каза,че в продължение на 3 години и 7 месеца ГЕРБ са имали стратегия в разпределянето на средствата за спорт и никога не са делили градовете на партиен принцип:

ГЕРБ е спазил политиката за работа с федерации. Приоритетите са били свързани с необходимостите, тъй като федерациите са искали от нас, както и спортните клубове. На тази база са били разпределяни средствата. Имало е правилно прилагане, според нас, на всичките тези обекти, които са построени, а сега седем пъти повече са дадени за една година. Това всичко е въпрос на пожелание, въпрос на бъдеще. При нас всичко е реализирано и направено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.