Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се обстановката във видинската община Чупрене

Снимка: Цветомир Цветанов

Нормализира се обстановката във видинската община Чупрене, която пострада от наводнения през последните дни, съобщи за БНР кметът Ваньо Костин.

В Чупрене и Ружинци очакват тази сутрин екипи от социалното министерство, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, които ще помогнат за компенсиране на щетите.

Въпреки ситуацията не се налага обявяване на бедствено положение в областта, коментира заместник областният управител Николай Тодоров. Той добави, че причина за бедствието е стихията и не могат да се търсят конкретни виновници: 

Засега бедствено положение са обявили само две общини, като и в двете общини има села, които не са пострадали.

Под наблюдение са язовирите Дреновец и Гюргич в община Ружинци. Това стана ясно на заседанието на кризисния щаб. На него присъства и председателят на Народното събрание Михаил Миков, който призова спешно да бъде решено снабдяването с питейна вода в три села в община Ружинци: 

Всички служби, които имат някаква ангажираност, ви моля да отидете на терена. Не ви говоря за МВР и тези, които са пряко ангажирани, а най-вече тези, които контролирате качеството на водата, защото има проблеми.

Без вода са селата Бело поле, Драженци и Гюргич. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Видин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.