Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евроиздания коментират призива на Станишев за незабавни избори

Снимка: www.euractiv.com

"Лидерът на управляващата партия в България призова за избори през юли". Под това заглавие "Евронюз" отразява изявлението на Сергей Станишев на Националния съвет на БСП и коментира събитията у нас. Социалистите се поддадоха на двустранния натиск както от техния коалиционен партньор ДПС, така и от основната опозиционна партия ГЕРБ след слабите им резултати на изборите за Европейски парламент, на които получиха по-малко от една пета от гласовете, коментира "Евронюз".

Европейската медия изтъква, че независимо от резултатите от преговорите при президента за определяне на датата на предсрочни парламентарни избори, всяко следващо правителство ще трябва да вземе трудни решения в отношенията с Европейския съюз и Русия относно проекта за газопровод "Южен поток".

В обширна статия авторитетното издание "Юрактив" подчертава, че кабинетът "Орешарски" ще бъде първото паднало правителство в страна от Европейския съюз след евроизборите. Интернет изданието разглежда обстановката в България предимно в аспекта на проблемите около "Южен поток" и цитира еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, който отговаря на въпрос, дали решението на София да бъде замразена работата по газопровода е положителна новина, с думите: "Така изглежда".



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.