Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК призова да се доставя бутилирана вода за град Мизия

Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст деблокира своя бедствен резерв. Спални комплекти и одеяла ще се доставят на евакуираните от  наводнените райони. Това съобщи Гергана Михалчева от БЧК-Враца: 

Имаме нужда от минерална вода. Фирми, които имат възможност, ако могат да дарят. Краткият номер е 14 66  и разкритата банкова сметка ще дадат възможност да отговорим адекватно на всички останали нужди на бедстващото население.

Ясен Сливенски, директор на Дирекция "Мениджмънт на бедствия" в БЧК заяви за БНР, че в града изпитват остър недостиг на чиста вода и призова фирмите във Врачанско, които имат запаси с бутилирана минерална вода да помогнат на бедстващите.

Българският червен кръст призова да се доставя бутилирана вода за наводнения град Мизия. Събират се и пакети със суха храна.

Помощи за пострадалите вече е събрала козлодуйската фондация "Барака", съобщи пред "Хоризонт" Лиляна Рашкова от организацията:

Към момента има събрани около 500 литра минерална вода, вафли, кроасани, ядки, мед. Дойдоха възрастни хора, които донесоха домашно сладко. Включително имаме и бебешки дрешки, памперси, различни видове консерви,зеленчуци, лютеница, шоколад пътуват към Мизия в момента. Ще предадем всичко на пункта, който е на входа на  Мизия откъм Гложене и има един високо проходим автомобил, който ще събере отвсякъде, където има продукти и ще бъдат доставени до детската градина, където са настанени, по наша информация, около 500 човека. Опитахме се да намерим акумулатори да ги доставим, защото много хора нямат връзка със своите роднини в Мизия. Може би ще успеем тази вечер и утре сутринта ще бъдат доставени, защото е факт, че няма ток в Мизия, а хората, които са в детската градина по никакъв начин не могат да съобщят на своите близки, че са добре. Така, че това е следващото,  което се опитваме да направим - подвижни акумулатори, с които ще може да заредят поне мобилните си телефони.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.