Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Христосков: Още 3 дни ще продължи отводняването в Мизия

Снимка: Светослав Цветанов


До три дни залетите в Мизия квартали ще бъдат напълно отводнени, потвърди визцепремиерът Йордан Христосков, който заедно с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов посети бедстващата община. Подготвя се изграждането на фургонно селище, в което ще бъдат настанени стотиците хора, останали без дом от бедствието.

Още три дни ще продължи отводняването на засегнатите къщи, дворове и улици в Мизия. Това докладваха от кризисния щаб в града на вицепремиера Йордан Христосков и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. При срещата им с пострадалите от наводнението, които от дни са евакуирани в детската градина в града, стана ясно, че се подготвя изграждането на фургонно селище, в което могат да бъдат настанени. Освен фургони за живеене, то ще има и необходимите санитарни  помещения.

Дезинфекцията и цялостното почистване на засегнатите квартали ще започне след окончателното отводняване на бедстващия град.

Вицепремиерът Йордан Христосков каза, че се отпускат допълнителни бройки на заети по социалните програми, в които да се включат в почистването. Той препоръча те да работят на три смени по четири часа, за да се ускори възстановяването.

Вътрешният министър съобщи, че язовирите по поречието на река Скът ще се охраняват от полицаи, за да се следи има ли безконтролно изпускане. В отговор на настояването на пострадалите от бедствието да се изяснят причините за наводнението, Йордан Бакалов посочи, че има разследване и се събират доказателства. Той каза още, че паспортната служба ще подпомогне хората, чийто лични документи бяха загубени при наводнението, бързо да получат нови.

Подробности чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Служебните министри на социалната политика и на вътрешните работи заминаха за Мизия

В шестия ден след наводнението в Мизия продължава отводняването. Водата все още е с високо равнище, трудно се оттича от  наводнената инфраструктурата, дворовете и къщите, както и от заблатените места. Много от пострадалите от бедствието се опасяват, че няма..

обновено на 07.08.14 в 10:38

Министър Христосков: Ще организираме работата на социалните служби, за да се обработят веднага молбите за помощ за бедстващите хора

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов ще посетят бедстващите райони в област Враца. С министър Бакалов искаме на място да се уверим каква е ситуацията, да дадем кураж..

публикувано на 07.08.14 в 08:09