Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служител на КАТ-Бяла Слатина е отстранен от работа по подозрения в рекет

Служител на КАТ-Бяла Слатина е отстранен временно от работа. Извършва се проверка на сигнал, че е отклонявал голямо количество минерална вода, дарено за бедстващите от наводненията в града.

Полицаят е бил забелязан в центъра на Бяла Слатина да товари в полицейска кола туби с минерална вода от пункта за раздаване на дарения за пострадалите от наводнението. По това време той е трябвало да изпълнява служебните си задачи - да патрулира по пътищата в района. За отклоняване от задължението си е наказан от началника на районното управление на полицията в Бяла Слатина.

Междувременно е получен сигнал, че полицаят се опитал да вземе, без да плати стекове с бира от склад на едро в индустриалната зона на Бяла Слатина, която беше наводнена в началото на месеца. Има съмнение, че откраднатите помощи се продават в магазин на баща му, който се намира в борованското село Нивянин.

Полицаят е на 42 години, има 20 години стаж в системата на МВР.

Срещу него има и сигнали за изнудване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.