Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският червен кръст е събрал от дарения над 610 000 лева за пострадалите от наводненията в Мизия

БЧК червен кръст
Българският червен кръст е събрал от дарения над 610 000 лева за пострадалите от опустошителните наводнения в Мизия и други населени места във Врачанска област, съобщиха от БЧК-Враца. От Община Мизия призоваха за дарения на строителни материали за възстановяване на засегнатите домове на близо 1200 души.

В Мизия ще бъде сформиран обществен съвет, който да разпределя помощите за нуждаещите се. В съвета ще участват по един представител на седемте наводнени квартала в града и един от засегнатото село Крушовица. Представителите на бедстващите райони ще бъдат определени на квартални събрания.

Местната управа в Мизия организира на площада всеки вторник и петък от пет часа срещи с пострадалите хора за обсъждане на текущите проблеми в бедстващия град. На дискусията ще присъстват представители на Общината, които ще систематизират поставените въпроси.

От община Мизия обявиха, че в бедстващия град има нужда от дарения на строителни материали. Две трети от наводнените близо 700 къщи в Мизия трябва да бъдат ремонтирани основно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.