Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителите от Мизия подкрепят кампанията разходите за цветя в първия учебен ден да бъдат дарени на пострадалите при бедствия

Мизия, 04.08.2014 година
Снимка: Радио ВИДИН Архив

Учителите от основното училище "Цанко Церковски" в Мизия подкрепят кампанията на колегите им от страната разходите за цветя в първия учебен ден да бъдат дарени на пострадалите при бедствия. Училището е сред най-засегнатите сгради от опустошителното наводнение в града. Директорът на основното училище в Мизия Галина Вълчанова обясни решението на учителите:

Единодушно взехме решение да се присъединим към тази кампания. Отправихме призив към нашите родители. На 15-и септември нека учителите в Мизия да нямат цветя, но да покажат, че имат сърца и че мислят за всички останали пострадали. С колегите ще помогнем на други страдащи като нас, за да бъдем част от тази съпричастна общност, която си помагаше в бедата, която ни сполетя.

От училища в цялата страна заявяват желание да изпратят в Мизия средствата, които ще се съберат в първия учебен ден от неподарените цветя. Освен за щетите по учебната сграда, даренията ще бъдат разпределени за пострадалите от наводнението около 100 от 260-те ученици и 11 педагози. От тях в най-тежко положение след бедствието, без дом и само с едно куче, е дългогодишният начален учител Росица Лазарова:

Не знам как бих реагирала, когато ми се дава, но това, от което имам нужда, е доброволци, които да ми помогнат да спася нещо от този дом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.