Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много врачани искат общината да отдели средства за подобряване на състоянието на улиците в града

Подобряване на състоянието на пътищата и улиците във Враца трябва да  бъде основен приоритет в бюджета на общината за следващата година - смятат участници в анкета на местната управа. Хората се включиха активно в традиционното допитване на кметството за формирането на общинските политики.

Най-масово участвалите в анкетата на общината са хора в активна възраст, работещи и с висше образование. 2/3 от анкетираните посочват като основен приоритет подобряване на състоянието на улиците и пътищата в града, които в голямата си част е разкопан след дейностите по водния цикъл.  Според участниците в допитването за догодина трябва да се отделят средства и за решаване на проблема с бездомните кучета, както и за благоустрояването на населените места. Мненията за увеличаването на данъците и таксите за общински услуги с цел подобряване на качеството им са разпределени поравно "за" и "против".

От местната управа бяха категорични, че приоритетите на администрацията съвпадат с тези на гражданите и те ще намерят място в общинския бюджет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.