Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Бели Извор и Власатица протестираха срещу спирането на влака Мездра - Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Над 150 жители на врачанските села Бели Извор и Власатица протестираха срещу спирането на пътнически влак и промяната в разписанието на друг. Недоволните смятат, че новото разписание на БДЖ ще ги лиши от транспортна връзка с общинския център Враца.

Според протестиращите, отмяната на пътническия влак Мездра-Видин, който по разписание е по обед, лишава от транспорт учениците от двете села, които се връщат от средните училища във Враца, и за които няма организиран училищен превоз. Засегнати са и местни хора, които до обед са в общинския център по задачи в различни институции, или на посещение при лекар. От двете села са недоволни и от промяната в разписанието на вечерния влак, с който се връщат от работа. От понеделник, той ще тръгва от Враца в 16.30 часа, когато все още не е приключило работното време. Протестът беше подкрепен и от кмета на Криводол. Населените места от общината са следващи спирки по линията на отменените и променени влакове. Аргументите на местните хора са подкрепени с близо 1 000 подписа, които ще бъдат изпратени до ръководството на БДЖ и транспортното министерство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

БДЖ спря влак по направлението Видин - Мездра

БДЖ спря влак, който пусна преди по-малко от месец по направлението Видин - Мездра. На жп гарата във Видин продадоха последните билети за пътническия влак до Мездра в 10.30 часа. Той беше включен в разписанието на железниците от 14-ти декември..

публикувано на 11.01.15 в 12:42

Пътнически влак, пуснат по направлението Видин-Мездра преди по-малко от месец, ще бъде спрян

Пътнически влак, пуснат по направлението Видин-Мездра преди по-малко от месец, с новите промени в разписанието на железниците, ще бъде спрян. Промените в разписанието, с което холдингът "Български държавни железници" намалява пътническите влакове в различни..

публикувано на 10.01.15 в 12:25