Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани и синдикати протестираха срещу спирането на влакове без реформи в БДЖ

Снимка: БГНЕС

На жп гарата в Мездра, която е един от важните железопътни центрове в Северна България, граждани, железничари, представители на синдикатите и местната управа протестираха срещу спирането на влакове без реформа на работата на БДЖ.

Протестът на жп гарата събра хора от различни населени места в Северозападна България. 

Като кажат оптимизация - почваме да съкращаваме персонал. Това трябва да бъде последният етап, трябва да се почне със снабдяване на техника, със закриване на неефективни работни места, каза протестиращ. 

Аз съм от Бойчиновци и подкрепям всеки един протест на Северозапада, защото тези влакове ни касаят всички ни. Те са нашата връзка, особено Мездра е много важен разпределителен жп пункт. Остава регионът откъснат от останалата част на България. Ученици и работници пътуват всеки ден с влака, за да могат да оцеляват, обясни друг демонстрант.

На митинга беше прочетена протестна декларация до транспортното министерство:

Необяснимо е най-бедният край в цяла Европа да бъде лишен от екологичен и сигурен железопътен транспорт. Настояваме за възстановяване на отменените до момента композиции, за спиране на всякакви по-нататъшни действия за редуциране броя и състава на влаковете, оптимизиране на времената за движение и връзките между влаковете в съответствие с нуждите на хората.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Протестът срещу спирането на влакове събра на жп гарата в Мездра стотици граждани и железничари

Протестът срещу спирането на влаковете събра на железопътната гара в Мездра стотици граждани и железничари от Северозападна България. Тревогата на хората е, че закриването на пътническите линии ги лишава от възможност да се придвижват нормално към..

обновено на 16.01.15 в 12:17