Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Враца започна делото за палежа на тръбите от водния цикъл на града

В Окръжния съд във Враца започна делото за палежа на 6 километра тръби, предназначени за ремонтите по водния цикъл на града.

Пожарът в депо за строителни материали избухна в началото на май миналата година. Огънят горя в опасна близост до бензиностанция на фирма за превози. Дни по-късно записите от охранителните камери насочиха разследващите към 25-годишния Диян Неделчев, който работи на автомивка в съседство. В хода на досъдебното производство Неделчев направи пълни самопризнания, отрече да има поръчители, но така и не станаха ясни мотивите за деянието му.

Обвиняемият остана в ареста, защото е криминално проявен за други палежи. Според показанията му като запалителна течност е използвал препарат против замръзване на автостъкла.

По данни на експертизата и застрахователите, щетите са на стойност 323 хиляди лева, а непосредствено застрашеното имущество е за 108 хиляди лева. Изгорелите 6 километра полипропиленови и полиетиленови тръби бяха предназначени за ремонтите от етап едно на водния цикъл на Враца. Застраховката покрива загубите за изпълнителя, обединени от дружества, но заради палежа срокът за строителните дейности беше удължен.

Проектът за водния цикъл на Враца е най големият у нас в сектор "Води" по оперативната програма "Околна среда".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.