Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матео Ренци: Политическото и дипломатическо решение на кризата в Украйна няма алтернатива

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Политическото и дипломатическо решение на кризата в Украйна няма алтернатива. Това заяви италианският премиер Матео Ренци, който се срещна днес в Москва с премиера Дмитрий Медведев и с президента Владимир Путин.

Преди своето първо официално посещение в Москва Матео Ренци разговаря в Киев с украинските ръководители. Срещата му днес с руския премиер Дмитрий Медведев беше посветена на двустранните връзки и на проблемите в отношенията на ЕС с Русия:

Днешните времена не са най-лесните в руско-европейските отношения и това прави нашите контакти още по-ценни. С Италия ние имаме исторически и много напреднали връзки, посочи Медведев.

Италианският премиер от своя страна изрази надежда, че независимо от сложната международна обстановка, отношенията между двете страни ще продължат успешно да се развиват. Двустранните икономически връзки бяха в центъра на разговора на Матео Ренци с Владимир Путин, като руският президент изтъкна, че Италия и занапред ще бъде сред привилегированите партньори на Русия. Преди разговорите в Кремъл Матео Ренци положи цветя и се поклони на мястото, където в края на миналата седмица беше убит опозиционният политик Борис Немцов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.