Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ал. Бортников: Двама души са задържани за убийството на Борис Немцов

| обновено на 07.03.15 в 12:59
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Задържани са предполагаемите убийци на руския опозиционен политик Борис Немцов. Заподозрените са жители на Северен Кавказ.

За арестуването на двамата заподозрени съобщи в телевизионния эфир лично ръководителят на Федералната служба за сигурност Александър Бортников: „В резултат на извършената работа днес бяха задържани двама заподозрени за това престъпление. Това са  Анзор Губашев и Заур Дадаев, за което беше информиран държавният глава", заяви Бортников.  Предстои да бъдат извършени редица следствени експерименти, за да се изясни конкретната роля на двамата арестувани в разстрела на опозиционния лидер. Източник, близък до разследването, посочи пред агенция „Интерфакс”, че  двамата заподозрени са били установени още по горещи следи след убийството на Борис Немцов на 27 февруари. В автомобила, който са използвали престъпниците, е бил намерен биологичен материал, а записите от видеокамерите за външно наблюдение са помогнали да бъдат разпознати двамата нападатели. Записите на телефонните разговори също са дали ценна информация, заявява източникът, като предупреждава, че разследването продължава докато не бъдат открити не само изпълнителите, но и организаторите и поръчителите на това убийство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.