Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Ситуацията в Украйна слага сянка върху отношенията между България и Русия

Снимка: Васко Михайлов

Председателят на БСП Михаил Миков, който е на посещение в Москва, се срещна с председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин, с лидера на партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов и с групата за приятелство с България в руския парламент. Ето какво заяви Михаил Миков след срещата със Сергей Наришкин.

На срещата обсъдихме отношенията между България и Русия, между народите на двете страни. Очевидно е, че ситуацията в Украйна слага сянка върху тези отношения и това не трябва да бъде допуснато. От двете страни беше заявена воля за развитие на едни други добри отношения. Това зависи, разбира се, от двете държави. Коментирахме и въпроса за санкциите. Те затрудняват междупарламентарните контакти, нещо което е изключително вредно. Позицията на нашата партия е, че санкциите трябва да бъдат премахнати. Те не решават никакъв проблем, а само пречат за развитие на добрите отношения. Посещението е по покана на "Справедлива Русия", които също членуват в Социалистическия интернационал. С тях обсъдихме, и с председателя на фракцията господин Миронов, редица политически въпроси, свързани включително и с прогресивното данъчно облагане - един въпрос, по който и "Справедлива Русия", и БСП имат еднаква позиция. Разбира се, договорихме се да обменяме идеи и в областта на здравеопазването, пенсионното дело, защото те имат същия профил като БСП и същите идеи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.