Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова и Ан Идалго обсъждат предизвикателствата пред големите европейски столици в Париж

| обновено на 25.03.15 в 11:17
Снимка: Симеон Белев, БНР
Предизвикателствата пред големите европейски градове, сред които е и София, както и опазването на културно-историческото наследство обсъдиха кметовете на София и Париж по време на официалната визита на Йорданка Фандъкова във френската столица.

В сградата на парижкото кметство, която може да бъде дом на всеки музей по света, двете дами начертаха план за съвместно сътрудничество между общините.

Пред пратеника ни в Париж Симеон Белев Йорданка Фандъкова каза, че акцент в разговорите е актуалната тема за климатичните промени и начините за справяне с последствията от тях.

През юни в София ще се състои конференция, на която заедно с френски експерти ще бъдат обсъждени въпросите за превенция и реакция при кризи.

Ан Идалго - кмет на Париж, сподели непосредствено след срещата си с Йорданка Фандъкова, че е щастлива от възможността две жени-кметове да работят заедно и планира отново да посети София началото на 2016 г. Парижкият кмет смята, че обсъждането на проблемите на транспорта и зелените системи е полезно и за двете страни, тъй като София има опит в превенцията на кризи, най-вече на наводненията.

Посещението на Йорданка Фандъкова във френската столица продължава още два дни.

Днес в програмата е предвидено посещение на детска градина в квартал с блокове и запознаване с проекта "Овощна градина в моето училище". Довечера българската делегация ще присъства на представянето на френското издание на книгата "Физика на тъгата" на Георги Господинов. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Париж Ан Идалго

София инвестира европейските средства в зелени политики. Основната насока, в която работим за по-добро развитие на нашия град, е чрез устойчивите инвестиции в – модернизиране на градския транспорт, управлението на отпадъците, енергийна ефективност и..

публикувано на 24.03.15 в 18:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

За кого гласуваха софиянци

Изборите в 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР) в София печели "Продължаваме промяната-Демократична България" с 34,37% при обработени 100% изборни протоколи в Районната избирателна комисия. За "Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 28.10.24 в 15:59
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да работят за принципно споразумение

Още по-фрагментираният парламент може да ни кара да очакваме или продължаване на нестабилността, или излизане от реториката на кампанията и влизане в прагматичните релси на политиката за съставяне на работещ парламент и правителство. Няма..

публикувано на 28.10.24 в 15:30

Фани Куцарова представя фестивала "Музикални зографи"

Продължава фестивалът “Музикални зографи”, който започна на 22 октомври. Следващите дни са предвидени срещи с едни от най-интересните изпълнители, които ще се включат в музикалния форум. “Този фестивал е съвсем нов. Цялото Сдружение “Про Артибус”..

публикувано на 28.10.24 в 14:46
Людмила Петкова

Министерство на финансите не предвижда да увеличава данъците през 2025 г.

Министерство на финансите не предвижда да увеличава данъците следващата година.  Това съобщи служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова след извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Разработени са..

публикувано на 28.10.24 в 13:56

Започва авариен ремонт на топлопровод на столичната ул. "Найден Георгиев"

От днес "Топлофикация-София" започва авариен ремонт на топлопровод на ул. "Найден Георгиев", съобщи кметът на район "Подуяне" Кристиян Христов. Временно ще бъде затворен за движение участъка между ул. "Макгахан" и ул. "Скайлер". Очаква се..

публикувано на 28.10.24 в 13:16
Велоентусиастите Калин Апостолов, Теодор Борисов и Иво Делин

С новите велоалеи, София става по-безопасна за велосипедистите

Велосъбитиeто "Критична маса" ще има ново издание на 31 октомври. Повече за събитието, както и за карането на колело, като част от градската култура, разказват в предаването “Радиокафе” представители на неправителственото сдружение "Велоеволюция" и редовни..

публикувано на 28.10.24 в 13:06
Крисина Йорданова

Музикалната формация Lunikk с нова песен

Музикалната формация Lunikk излиза с нова песен. Музикантите в дуото са Кристина Йорданова и Денислав Попов. Новото парче се казва “Lit” и е завръщане към по-ранните песни на дуета .  “След като направихме албума, естествено, искахме да правим..

публикувано на 28.10.24 в 12:50