Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Промяната на европейската политика в посока растеж и заетост е успех на европейските социалисти

Снимка: БГНЕС

Партията на европейските социалисти организира в Брюксел международна конференция, посветена на перспективите за икономически растеж. Инвестиционният план "Юнкер" ще е сред обсъжданите теми.

Видимата промяна на европейската политика в посока растеж и заетост е успех на европейските социалисти, заяви техния лидер Сергей Станишев. На конференцията в Брюксел той подчерта, че инвестиционният план на Жан-Клод Юнкер идва след години консервативна политика, която е увеличила бедността, безработицата и дълговете, както и че социалистите настояват за промяна в подхода от първия ден на кризата:

Сега, след като политиката на икономии се възприема от мнозина като провал, Европейската комисия следва нашия подход, поставяйки инвестициите и създаването на работни места в центъра на политическите си действия., заяви Станишев. По думите му инвестиционният план е стъпка в правилна посока, но социалистите трябва да настояват за още повече, по-дълбоки и по-бързи промени, които да подобрят социалната ситуация в Евросъюза

В навечерието на проявата лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев подчерта, че планът трябва да се прилага прозрачно и при ясни критерии. 

Европейската комисия трябва да подпомогне страните в процеса на кандидатстване, смята Станишев.

Според него държави като България може да имат проблем с проектите, затова е нужно да има работни групи, които да съдействат за подготвянето им. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.