Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 медицински работници в учебните заведения във Враца получиха социални придобивки

В деня на здравето над 200 медицински работници в детските и учебни заведения във Враца получиха нови социални придобивки. Те са регламентирани в колективния трудов договор, който беше подписан между общината и КТ "Подкрепа".

Новият колективен трудов договор предвижда за здравните работници в яслите, детските градини, училищата и детските кухни редица социални придобивки, сред които са увеличение на заплатите и платеният годишен отпуск, според трудовият стаж, ново работно облекло и изплащане на над 80% от разходите за пътуване до работното място. Общината прие исканията на медицинските специалисти без възражения, посочи Антоанета Цветкова. Тя е здравен работник в най-голямото училище във Враца, СОУ "Христо Ботев":

Мисля, че се грижим за децата на град Враца много професионално, отговорно и ангажирано. Така ще бъде и занапред и мисля, че нашият труд наистина е много важен. Имат децата здравословни проблеми и когато имат проблем знаят къде да потърсят решение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.