Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влошаване на времето оставя десетки населени места във Враца без ток

В много населени места в област Враца токът спира често заради аварии при влошаване на времето. От електроразпределителното дружество ЧЕЗ заявиха, че ще вложат един милион лева до края на годината, за да се повиши качеството и сигурността на електрозахранването.

Във Врачанска област ЧЕЗ-разпределение стопанисва 5 600 километра въздушни далектропроводи на средно и ниско напрежение, 940 километра подземни кабелни линии и 1040 трафопоста, собственост на компанията.

При влошаване на времето в условията на обилен валеж и силен вятър, в по-малките населени места или в планинските селища, често електрозахранването прекъсва заради аварии в електропреносната мрежа. Едно от тях е село Сгуриград, разположено във Врачанския балкан, където при всяко природно явление - дъжд или вятър, токът спира, а когато трябва да се плаща, трябва на момента, защото иначе....В кой век живеем?, коментират хората.

С цел намаляване на авариите и повишаване сигурността на електрозахранването до края на годината от ЧЕЗ ще инвестират в електропреносната мрежа в област Враца един милион лева. Проблемите по места са съгласувани с кметовете на десетте общини в региона и областната управа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.