Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За повишено внимание заради очакваните горещини предупредиха от врачанската пожарна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради очакваните горещини от службата за противопожарна безопасност предупредиха администрациите на 10-те общини във Врачанска област и земеделските стопани, които работят на открито, да бъдат с повишено внимание.

За повишено внимание във връзка с очакваните горещини днес предупредиха от врачанската пожарна - началникът й Николай Димитров:

Имаме предупреждение от Главната дирекция да оповестим администрацията, общинската, за тези явления и всеки според това, каква работа върши, да предприемат мерки, така да се съхранят.

Повечето врачани са подготвени за очакваните високи температури:

Хората като мен, които след малко ще ходят на работа, просто няма какво да направят, освен да спазват тия елементарни правила. Да се движат по сенките и да седят в хладните кабинети, ако не са свързани с работа на открито. В тия най-горещите часове, които горе-долу народът ги знае - от 12 до към 17 е хубаво да се поемат много течности. Това е много важно в тези жеги, защото човек се обезводнява и може да колабира.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.