Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още няма обществен транспорт до пещерата "Леденика"

Снимка: БТА

Пещерата "Леденика" във Врачанския балкан е един от най-посещаваните туристически обекти в региона. Въпреки огромния интерес обаче, няма организиран обществен транспорт от града до природната забележителност.

Разходката през залите на пещерата „Леденика“ продължава повече от час. Всяка група посетители е съпроводена от екскурзовод. Те минават през проход, наречен "Кон"- естествено образуван, и достигат до най-голямата зала в пещерата - "Концертна зала". Тя е на около два милиона и 500 000 години, висока е 24 метра и е характерна с добрата си акустика. Тук може да се гледа и светлинно шоу.

Неповторимата атмосфера и морфоложките образувания във всяка от залите на пещерата се представят и от спектакли със звукови ефекти, музика, лазери и прожекции върху воден екран.

Пещерата "Леденика" е един от 100-те национални туристически обекта и е единствената у нас пещера, достъпна за хора с увреждания. Въпреки недоволството на много хора, все още няма организиран обществен транспорт.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.