Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

37 ранени при катастрофи в страната, опашки на Дунав мост, Кулата и Лесово

Снимка: Николай Христов

Един човек е загинал, а 37 са ранени при 32 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Двама от пострадалите са с опасност за живота. В столицата са регистрирани 6 тежки и 131 леки пътнотранспортни произшествия, при които има 8 ранени.

Рано тази сутрин 3 км колона от товарни автомобили има на изход ГКПП Дунав мост - Русе, по 2 км са опашките на изход граничните пунктове "Дунав мост - Видин", "Капитан Андреево", "Лесово" и "Кулата". Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".  На българо-сръбската граница на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, а на българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Район “Лозенец” стартира кампанията “Компостирай вкъщи“

Кампания “Компостирай вкъщи“ и система за разделно събиране на хранителни отпадъци стартира в район “Лозенец“. В  рамките на инициативата Столичната община ще раздава безплатни компостери на домакинства. Заявления могат да се подават до 1 юли т.г. на място в деловодството на районната администрация или по имейл, съобщават от район “Лозенец”. С..

публикувано на 18.06.24 в 12:59
Доц. Мария Димитрова, ръководител на Клиниката по нервни болести в

Доц. Мария Димитрова: Инсултът не чака да ти мине, ръст на пациенти с пристъпни състояния от жегата

Инсултът и топлото време  – темата в този епизод на подкаста на  БНР "В центъра на системата" . Защо не трябва да чакаме при съмнение за инсулт да потърсим спешна помощ ? 🧠 На 19 юни в болница "Пирогов" от 12.00 часа ще се проведе обучение за пациенти с инсулт 🧠 Защо е важно да се обучават пациентите и техните близки за заболяването?..

публикувано на 18.06.24 в 12:10
Боряна Ангелова-Игова

В София децата рядко имат безплатен достъп до добри стадиони

В България и особено в София е трудно децата да имат достъп до добри стадиони и да тренират без пари. Последният пример е от столичния стадион "Раковски" , където детско юношеските школи бяха изгонени , уж заради временен ремонт, продължил 2 години. И в момента, ако отидете на стадиона ще видите, че е разровен. Това коментира в интервю..

публикувано на 18.06.24 в 10:51

Да се повозим на водороден автобус

От днес до 20 юни, включително, всеки столичанин или гост на града ще може да се вози на водородния автобус по линия 9. Възможността е част от "Дните на водородната електромобилност" в България. За пореден път София се доказва като пионер на такива инициативи, на новите технологии, на технологиите, които правят нашия град по-чист,..

публикувано на 18.06.24 в 08:08

Първи за годината случай на маймунска вариола в София

Първи за годината случай на маймунска вариола е регистриран в София. От столичната Регионална здравна инспекция съобщиха, че мъжът е в добро състояние, изолиран е за 21 дни. Последните случаи на вирусното заболяване в страната са от 2022 г. - общо шест, всички са мъже. Маймунската вариола се предава основно при сексуален контакт, но човек може да се..

публикувано на 17.06.24 в 13:55

"Колите - на първо място в центъра на града?" – в търсене на транспортни решения

"Екипът на София" и платформата за дискусии и дебат "Среда" организират обсъждане на транспортни решения за центъра на София, провокирано от последните промени на движението в района около НДК. Промените предизвикаха бурни обществени реакции, стигна се и до протести. Дискусията тази вечер е озаглавена "Колите - на първо място в центъра на..

публикувано на 17.06.24 в 11:26

БДЖ с промени в разписанието заради ремонта на Централна гара-София

От днес БДЖ прави допълнителни промени в разписанието на някои влакове, за да облекчи натовареността на движението на Централна гара-София заради ремонта на коловозите. Модернизацията на част от тях е завършена. Промени ще има в движението на бързи и пътнически композиции, а актуална информация за разписанието може да бъде получена..

публикувано на 17.06.24 в 08:22