Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дърво удари кола в центъра на София

Снимка: БГНЕС

Дърво се стовари върху паркиран лек автомобил в София, съобщи БГНЕС. Инцидентът стана на столичните улици „Васил Априлов” и „Шейново”.

Дървото е паднало върху паркирал лек автомобил "Ауди” със софийска регистрация. Нанесени са материални щети по колата. Няма пострадали хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Бакалова

Кинофестивалът в Кан и очакваните филми през лятото

Кинофестивалът в Кан приключва тази събота. Един от 22-ата игрални филма в надпреварата за „Златната палма“ във френския град е „Стажантът“. В лентата участва българската актриса Мария Бакалова, в ролята на Ивана Тръмп - бивша съпруга на президента на Америка. Филмът ще бъде по-скоро политически, не като сюжет, а като послание и причина да..

публикувано на 23.05.24 в 16:44

Протест против беззаконието по пътищата и новата организация на движение в центъра на София

Недоволни граждани от новата организация на движение в района на НДК протестираха пред сградата на Столичната община. Те са подкрепени от сдружение „Ангели на пътя“, което обединява семейства, загубили близките си в пътно-транспортни произшествия. По-рано започнаха шествия, организирани с настояване да спре беззаконието по пътищата, като пешеходно..

публикувано на 23.05.24 в 15:59
Преводачът Ваньо Попов пред микрофона

Писателката Франческа Петрицио с различен поглед към Борджиите

"В кръвта ми е" от италианската писателка Франческа Петрицио е исторически роман, който впечатлява със стил и откровеност и завладява още с първите думи от мрачната изповед на Чезаре и Лукреция Борджия. В предаването "Радиокафе" повече за книгата разказа преводачът Ваньо Попов , работил дълги години и в БНР. "В превода трябва да бъдеш..

публикувано на 23.05.24 в 14:43
Васил Терзиев

Васил Терзиев: Ситуацията е овладяна след снощния дъжд в София

В началото на извънредното заседание на Столичния общински съвет, по искане на общински съветници, кметът на София Васил Терзиев даде актуална информация за обстановката в града и околните села. 230 сигнала са подадени на телефон 112 заради обилните валежи и градушка в София вчера, а 34 има в контактния център на Столичната община, заяви..

публикувано на 23.05.24 в 13:26

Кафето като терапия и на фронта

Има места по света, където освен медицински специалисти като психиатър или психолог, които помагат на хората да се справят със стреса, се вика и... кафе. То е не просто освежителна напитка. Оказва се, че поднесено по определен начин, в точен момент,  може много да помогне.  Със собственика на една такава необикновена Къща за кафе в Израел..

публикувано на 23.05.24 в 13:09

Кристина Агилера и Шер от НМА пеят и танцуват в мюзикъл

"Добре дошли в Бурлеск"  – гласи афишът, но всъщност това казват (изпяват) гостоприемните домакини от  Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров"  (НМА). Поканата е за концертна зала на Академията (бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" №94) и става дума за едноименния спектакъл, чиято премиера ще е на 1 и 2 юни 2024 г. от..

публикувано на 23.05.24 в 11:56
Снимки: iccd.unwe.bg

Кариерният център на УНСС обслужва и студенти от други вузове

Кариерният център на УНСС е най-старият (от 2003 г.) и сред най-добрите. Неслучайно е „междууниверситетски“ - обслужва не само студенти на УНСС , а и от други висши училища от България и чужбина, стига да се обърнат към консултантите. Услугите са напълно безплатни. Това разказа пред БНР-Радио София директорът му Атанас Димитров . И..

публикувано на 23.05.24 в 09:52