Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия гони над 50 британски дипломати

| обновено на 31.03.18 в 15:27
Говорителката на руското външни министерство Мария Захарова уточни днес, че над 50 британски дипломати трябва да напуснат страната.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия уведоми Великобритания, че над 50 британски дипломати трябва да напуснат в отговор на решението на Лондон да изгони 23-ма руски дипломати. Те бяха отпратени заради отравянето на бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Обединеното кралство, за което Лондон обвинява Москва.


Говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова уточни, че британските дипломати в Москва са с около 50 души повече от руските им колеги в Лондон. Още вчера външното ведомство изиска от Великобритания да изравни сумарния брой на дипломатите си и административните си служители в Русия с броя на руснаците, които работят в дипломатическите представителства на Острова. За целта на Лондон беше даден срок от един месец.


Лондон и Москва вече изгониха по 23-ма дипломати. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Лондон обмисля дали да позволи руски официални лица да посетят Юлия Скрипал

Британското правителство обмисля дали да позволи руски официални лица да посетят Юлия Скрипал, която се възстановява в болница след нападението срещу нея и баща й с нервнопалатичен газ. Руското посолство в Лондон оповести, че настоява на правото да посети..

публикувано на 31.03.18 в 14:42