Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима са загинали при катастрофа с пътнически автобус край Вакарел

| обновено на 13.04.18 в 17:49
Снимка: Николай Христов
Тежка катастрофа с пътнически автобус стана на автомагистрала „Тракия”, на 27-ми км преди София. Автобусът се е обърнал край Вакарел. Към 11.25 часа в полицията е получен сигнал за пътния инцидент. По официални данни шест души са загинали, а 22 са ранени, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Съобщава се, че автобусът е на транспортната компания „Юнион Ивкони“. На мястото на инцидента са изпратени 11 линейки, които са потеглили от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София. Организирани са медицински екипи, както и такива на пожарната и полицията за оказване на помощ на пострадалите пътници.

Д-р Асен Балтов съобщи, че едно дете е в операционната на „Пирогов”. То е с гръдна и коремна травма, вече е в операционната и е в задоволително общо състояние, прави му се дрениране на белия дроб. Две жени и един мъж също са докарани в “Пирогов”. Мъжът е с данни за черепно мозъчна травма.

Д-р Славчо Близнаков съобщи, че 10 души са докарани в „Окръжна болница” – трима мъже и седем жени. Трима от тях са с леки травми, четирима са в противошокова зала със съчетани травми на главата, гърдите, корема и гръбнака, двама души се оперират спешно. Четирима от докараните в „Окръжна болница” са с опасност за живота. 

Три жени – на 62, на 24 и на 33 години, са приети във ВМА. 24-годишната и 33-годишната жена са по-леко пострадали. Жената, която е на 62 години, е с травма на таза и шията. И трите са в стабилно състояние, без опасност за живота, хоспитализират се за лечение и наблюдение.

Двама пострадали, които са без опасност за живота, са постъпили в Спешното отделение на Аджибадем Сити Клиник. Пациентите са в стабилно състояние. И при двамата са установени фрактури на долни крайници и предстоят ортопедични операции и прием в Клиниката по ортопедия и травматология. В момента се провеждат допълнителни изследвания за уточняване на общото състояние и отхвърляне на вътрешни травми.

Предприета е организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно. От СДВР препоръчха шофьорите да се насочват за влизане в града по други главни пътища.

Движението по автомагистралата до настоящия момент се осъществява в едната лента. Все още не са освободени и двете платна. Очаква се това да се случи около 19 часа.

МВР откри специални телефонни линии, на които близките на пострадалите могат да получават информация.
Те могат да направят това на телефони – 0889 944 206; 02 982 5154.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Ивайло Константинов: Шофьорът на катастрофиралия автобус е имал нужната почивка

Безспорно е, че лек автомобил се е ударил в автобуса и го е изхвърлил от пътя. Това заяви Ивайло Константинов - съсобственик на “Юнион Ивкони”, чиито автобус катастрофира днес на автобус на АМ „Тракия“ близо до Вакарел. Шофьорът е имал нужната почивка,..

публикувано на 13.04.18 в 15:11
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промени в движението на влакове заради модернизацията на Централна жп гара в София

От днес щ е бъдат извършени допълнителни промени в движението на влаковете през гара София-Север ,  съобщиха от БДЖ. Оптимизацията се налага заради сериозните закъснения на композициите през последните няколко дни. С подменен състав и променен..

публикувано на 13.05.24 в 08:18

КНСБ предупреждава за ефективни протести в здравеопазването

За ефективни протести предупреждават от КНСБ, ако работодателските организации продължат да отказват участие в преговорите за нов колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване".  В писмо до президента, служебния премиер и здравния министър..

публикувано на 10.05.24 в 17:14

Около площад "Александър Невски" подменят изсъхнали липи с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София, на площада при храм-паметника "Св. Александър Невски" експерти от дирекция "Зелени системи" са констатирали дървета в лошо състояние, съобщават от Столичната..

публикувано на 10.05.24 в 15:07

За над 10 000 деца от София няма места в детските градини и ясли

За над 10 000 деца от София към днешна дата няма места в детските градини и ясли.  Близо 24 000 са децата, които кандидатстват за място, като на първото класиране днес са допуснати малко над 11 000.  Публикуват първото класиране за детските..

публикувано на 10.05.24 в 12:17

Задържаха кандидат-депутат в София, отказал проба за наркотици

В София 48-годишен кандидат-депутат е отведен от полицията, след като е отказал да спре на полицейски сигнал. Инцидентът е станал късно снощи в столицата. Мъжът е отказал и проба за наркотични вещества, както и е обяснил, че има имунитет..

публикувано на 10.05.24 в 11:23

Транспортната комисия в СОС заседава заради движението по бул. "Витоша" и "Патриарха"

Комисията по транспорт към Столична община ще заседава днес от 10:00 ч. заради реорганизацията на движението в центъра на София. Комисията е оглавявана от Иван Таков от БСП и се събира специално да разгледа новите правила по булевардите..

публикувано на 10.05.24 в 08:14

Започва предизборната кампания за вота 2 в 1

Официално в полунощ започна предизборната кампания за насрочените на 9 юни избори за народни представители в следващия парламент, и за български евродепутати. Тя ще продължи до полунощ на 7 юни. Кампанията стартира 30 дни преди изборният..

публикувано на 10.05.24 в 07:56