Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акцент от Мюзик пойнт

Биби Рекса с песен за тъгата и неискреното приповдигнато настроение

Снимка: beberexha.com

СнимкаДебютният албум на Биби Рекса със заглавие Expectations излезе. Феновете трепнеха в очакване като се има предвид, че 28 годишната американка успя да се докаже през изминалите около три години с предложения като In the Name of Love с Мартин Гарикс, Meant to Be с Флорида Джорджия Лайн и I Got You. Няма как да пропуснем и участието ѝ в Me, Myself & I на Джи Изи и Push Back с Ни Йо и Стефлон Дон. Както може би забелязвате Биби не е фокусирана върху един стил и гласовите ѝ умения пасват както на денс и арендби, така и на поп и кънтри тракове. Така талантливата изпълнителка покори милиони, които най-накрая, след няколко мини албума, се домогнаха до първия ѝ дългосвирещ албум.

Expectations излезе преди седмица. Изданието Ролинг Стоун коментира, че в него Рекса се описва като героиня в клопката на изградена от нея кула от слонова кост. От Билборд пък посочват, че електро-поп траковете в компилацията дават възможност на слушателите да надникнат в нейните терапевтични сесии. Тук става дума за един откровен разказ за душевни премеждия, в които има вероятност да припознаете свои моменти на изпитания.

Актуалният сингъл от албума е I’m A Mess, който е за тъгата. В него е за засегната и темата фалшивото позитивно настроение, което някои терапевти се опитват неуспешно да наложат. Биби Рекса изпълни песента на живо тази седмица шоуто на Джими Фалън. Представянето на I’m A Mess бе аплодирано, а самият сингъл се превърна в най-добавяния нов хит в ефира на щатските поп станции.

За още акценти от музикалната седмица слушайте Мюзик Пойнт.

И тази седмица сме приготвили плейлист с обичани заглавия и горещи нови предложения от двете страни на Атлантика. В предаването очаквайте Пост Малоун, Калвин Харис, Ники Минаж, Карди Би, британеца Сам Хенша, на когото фенове са звезди като Джеймс Бей и Ченс Дъ Рапър, както и арендби звезда, която неотдавна отбеляза 20 години от издаването на може би най-големия си хит.

По традиция – трите най-популярни песни по радиото в Америка и Великобритания като в новия брой ще хвърлим един поглед и на щатския чарт за алтернативен рок, а в класическия микс – музика от нов американски сериал, чието действие се развива през 80-те в Ню Йорк. В него се проследява живота на младежи, отхвърлени от обществото, които обаче успяват да намерят начин да се забавляват.

Ще ви кажем и защо някои производители на алкохол слушат по-силно музика в дестилериите  си.

Слушайте ни в ефир и ни следвайте онлайн в Туитър на @musicpointshow.

Бъдете с Мюзик Пойнт в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24