Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денс феноменът Стив Ейоки прокарва път в чартовете с колаборация с Би Ти Ес

Снимка: steveaoki.com

СнимкаТе обединиха сили през 2017, получи им се и сега отново радват публиката. Стив Ейоки - американският електро хаус артист, работил със звезди от поп, арендби, денс и рок сцената пусна нов сингъл заедно с корейските титани от световна величина Би Ти Ес.

Парчето Waste It on Me излезе преди седмица и вече регистрира огромна популярност в социалните мрежи, което помогна на Ейоки да се върне в сошъл чарта на Билборд.

В същото време тракът е една от трите най-прибавяни нови песни в ефира на американските поп станции – индикация за силен дебют в края на тази седмица.

Waste It on Me е първата песен на Би Ти Ес, в която те пеят изцяло на английски език (не че имат нужда, защото дори със сингли на корейски те покориха фенове по целия свят). За последно бандата и диджеят издадоха обща песен през 2017 – ремикса на Mic Drop.

Waste It on Me е включена в третата част от компилацията на Ейоки Neon Future. В албума, който ще излезе на 9 ноември има общо 17 песни, сред които познатата Just Hold On с Луис Томлинсън, както и колаборации с Блинк-182, Лейди Антибелъм и Ники Ромеро с Кииара.

Neon Future III e петият студиен албум за диджея.

Кои други хитове се радват на популярност както в Щатите, така и във Великобритания можете да научите от новия брой на Мюзик Пойнт. Тази седмица – Литъл Микс, Ариана Гранде, Шон Мендес и чисто новото на Пост Малоун, включено в саундтрака към предстоящата анимация Spider-Man: Into The Spider-Verse.

Освен това- кой сложи край царуването на Калвин Харис и Сам Смит в британския радио чарт, кой стои зад пленяващия бийт в Taste на Тайга и кой класически хит на Симпли Ред е резултат от влиянието на улични музиканти в Бразилия, панаир в Италия и песен на британски артисти.

Слушайте Мюзик Пойнт в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24