Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куриери в деня преди Коледа: Подаръци ще има за всички

| обновено на 24.12.18 в 16:50
Куриери преди Коледа
Снимка: Добринка Добрева

В дните преди Коледа в офисите на куриерските компании е напрегнато. Александър посреща и изпраща тези дни много колети, които съдържат предимно подаръци за празниците. Не отрича, че има и забавени пратки, но и за това си има обяснение. Уверява ни, обаче, че подаръци ще има за всички и няма как да се изгубят:

Поради забавянето на пратки има доста негативни емоции, защото в последния момент всеки иска да изпраща, предпразнично. Много пратки се изпращат, трудно се обработват, а през зимата пътищата са заледени и камионите с пратки се движат по-бавно. Особено се засилва и пазаруването онлайн. 

Много от жителите на столицата изпращат колети с подаръци на близките си в провинцията. Офисите на повечето фирми обаче вече са затворени. Даради натоварване в куриерските складове е възможно да има забавени пратки, но това е поправимо. Препоръката към потребителите е да следят пътя на пратките си в сайтовете на куриерските фирми

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Демографска пустиня ли е страната ни?

Превръща ли се България в демографска пустиня? Увеличават ли се и с колко населените места у нас с население до 10 души на квадратен километър? Как може да се смекчат негативите от свръх концентрацията на населението в няколко града от страната и да се съживят селските райони? Подробности разказа доц. Николай Цеков от Институтът за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 15:38

Пилот, ветроходец, пчелар, писател. В кое ли не е добър Йордан Колев?

След пътеписа "От Рио до Кейптаун" (2017) и романите "Кацането" (2019), "Лабиринт" (2021) и "Пазителят и кобрата" (2023) Йордан Колев се завръща към любимото си занимание – разказите. Най-новата му книга носи заглавието "Двойното дъно на пилотския куфар". По думите на акад. Владимир Зарев, сборникът ни докосва, вълнува, изпълва ни с..

публикувано на 03.06.24 в 15:28

Франкофони създадоха аудиогид за Музея на българския спорт

Националният музей на спорта, който се намира в сградата на стадион "Васил Левски", вече разполага с аудиогид на френски език. Той бе разработен от студенти от магистърската програма в Специализирания институт на франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ), и предоставен на Катя Иванова, директор и уредник на музея. Аудиoгидът е..

публикувано на 03.06.24 в 14:35

Световна среща на творците в сферата на независимото изкуство IETM Sofia 2024

Световна среща на творците от сферата на независимото изкуство IETM Sofia 2024 ще се проведе между 12 и 15 юни в РЦСИ “Топлоцентрала“. Заедно с водещи специалисти и представители на независимата сцена бяха очертани приоритетите на събитието, които включват: статутът на артиста, условията на работа в Европа и в частност – България, менталното..

публикувано на 03.06.24 в 14:28
Мария Ангелова

Певицата Мария Ангелова със страст към "Поп и джаз пеене" остава вярна на фолклора

Младата певица Мария Ангелова разказа в предаването "Добър вечер, София“ как се заражда в нея любовта към фолклора. Това се случва още в ранните й години в училище, където посещава хор, в който изпълнява народна музика. По-късно започва да учи в музикална паралелка, посещава уроци по поп и джаз пеене. Кандидатства в джаз академията на Милчо..

публикувано на 03.06.24 в 12:32

В гимназията по транспорт в Сливница учат и младежи от София

Когато човек влезе в професионалната гимназия по транспорт "Н. Й. Вапцаров" - гр.Сливница, го посреща ромолът на изкуственото водопадче, което клокочи в алпинеума на фоайето. Срещу него са разположени моделите, с които абитуриентите тази година се дипломират и това са светещи, издаващи звук и работещи мотори, фарове и други части на автомобила.  През..

публикувано на 03.06.24 в 11:32
Снимката е илюстративна

Над 50% от метротрасето към кв. "Хаджи Димитър" и кв. "Левски" е изпълнено

На бъдещата автостанция „Изток“ е предвидено изграждането на интермодален възел, докъдето ще достига и метрото, съобщи пред Радио София директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев. „Този интермодален възел трябва във времето да се развие. В момента, ако има там метро, то няма да има кого да вози, няма да има там пътници. Затова не е..

публикувано на 03.06.24 в 10:07