Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: 21 Savage, Christine and the Queens, Bad Bunny, Yxng Bane

СнимкаГорещи нови предложения от Мюзик Пойнт:

21 Savage – A Lot feat. J Cole

Новият албум на 21 Савидж е на пазара. I am > I was (Аз съм е повече от Aз бях) е подтикващ към размисли, с лирики, изготвени с хирургическа прецизност. Актуалният сингъл е A Lot с участието на Джей Коул. В I am > I was има и други големи звезди, но в интервю за Джиниъс рапърът заяви, че предпочита да не споделя имената на гостите, за да могат феновете да чуят всички песни, а не само тези с участие на любимите им артисти. Гарантираме, че участията са велики. В проекта също няма как да не забележете песента, посветена на майка му, както и парчето с посланието “не искам любовта ти, а лоялността ти”.

Christine and the Queens - The Walker

Сред горещите актуални заглавия споменаваме и песен от албум, на който британския Гардиън връчи титлата “номер едно за 2018” - Chris на Кристин енд дъ Куинс.
В албума на фона на осъвременен саунд от 90-те са залегнали темите за полова идентичност, сексуалност и класа. Една от песните от компилацията, The Walker, в момента се радва на популярност в ефира на Великобритания. Също както останалите изпълнения в Chris и The Walker успява да съществува в два паралелни свята. Звездата с рождено име Елуис Летисие стъпва едновременно в полето на традиционния поп и алтернативната музика.

Bad Bunny - Mia feat. Drake

Около празниците, на Бъдни Вечер излезе компилация от 15 трака на  Бед Бъни - пуерторикански трап изпълнител, пробил миналата година, когато бе част от грамаданския хит I Like It на Карди Би. Дебютният му албум е със заглавие X100pre като сред отличаващите се предложения в него са трап баладата Ni Bien, Ni Mal, общият му проект с Дипло 200MPH, както и докоснатата от ню уейв Telemos Que Hablar. Не пропускайте и изкачващото се момента в поп чарта на Америка Mia с участието на Дрейк.

Yxng Bane - Needed Time


Този хит започна да набира скорост в края на 2018-а. Парчето е на младеж от Източен Лондон и по-конкретно от Кенинг Таун - много пъстро място, където може да се чуе разнообразие от стилове като грайм, гаридж, афро суинг. Подобна богата палитра се усеща и в музиката на Йънг Бейн - един от майсторите на онези песни, които се слушат в колата с отворени прозорци. Новото му е Needed Time - неговият пореден силен британски ърбън хит. Можете да го откриете в излезлия наскоро микстейп HBK, кръстен на прякора му Heartbreak Kid.


За още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте Мюзик Пойнт в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24