Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт Плейлист: Dua Lipa, Lizzo, James Blake, Donae’o, Jungle

Снимка: facebook.com/Lizzo

СнимкаГорещи предложения от Мюзик Пойнт:

Dua Lipa - Swan Song

Топ артист в плейлиста на Мюзик Пойнт издаде току що първата си песен за 2019-а. Имаме усещане, че Swan Song е в необичаен за нея стил, но това не прави парчето по-слабо, а напротив - кара ни да обичаме Дуа още повече. Палитрата от стилове, в която тя е майстор се оказва голяма. Swan Song е поп химн за борба, в която Липа очевидно притежава качества на победител. Песента е включена в саундтрака на приключенската анимация Алита: Боен Ангел, която се очаква да се появи по кината в България на 15 февруари.

Swan Song e топ премиерата тази седмица в Мюзик Пойнт

Lizzo – Juice

Парчето, излязло в първите дни на тази година вече успя да се настани в категорията „тежка ротация“ по станциите за хитове. Лизо е в полезрението на върлите фенове вече около пет години като в началото бе част от инди електро, соул-поп групи. Лизо, която ще се качи на сцената на Коачела по-късно тази година, е адвокат на тези, които се притесняват от външния си вид. Това си личи най-силно в новото Juice. Парчето е заръка да се приемате такива, каквито сте. На фона на заразяващ ретро фънк звездата от Минеаполис ни убеждава, че нашата уникалност е това, което прави Земята по-приятно място за живеене. Още в началото се вслушваме в лириката:„Огледалце на стената, няма нужда да ми казваш. Знам, че съм готина.“

James Blake - Assume Form

Той е един лондончанин, който бяга далече от клишетата. Познат е (по думите на Ню Йорк Таймс) със своята “хронична меланхолия”, но това е една красива меланхолия. С него са работили големи имена като Бейонсе, Андерсън Пак и Кендрик Ламар. Четвъртият му албум Assume Form се появи преди седмица. Лъчи от радост и любов греят в тази компилация. С помощта на артисти като Травис Скот, Метро Бумин и Андре 3000 Блейк изгражда напоени с електроника и алтернативно арендби бавно темпови тракове, които в първите моменти звучат минорно, но постепенно разкриват един пъстър и изпълнен с позитивна енергия пейзаж. В поредицата от музикални картини има място и за познатата с осъвременено фламенко Росалия.

Mile High от Assume Form бе топ премиерата в Мюзик Пойнт преди седмица.

Jungle – Casio

Лондонският колектив за модерен соул ни зарадва с ново видео като така ни напомни за албума си For Ever, който излезе през 2018-а. Джънгъл пуснаха видеото към изобилстващото от елементи на златен соул Casio.

Casio е дефиниция на думата groovy.

Джънгъл са седем човека, ръководени от приятелите от детинство Джош Лойд-Уотсън и Том Макфарланд. Те се познават от деветгодишни - били са съседи в Шепърдс Буш, Лондон.

Дебютният им албум излиза през 2014-а.

For Ever е вторият им албум като от него си струва да чуете oще Heavy, California, Beat 54 (All Good Now)и Give Over. На последното сигурно сте попадали и преди - в реклама на популярна марка смарт часовници.

Donae’o – Chalice feat. Belly

Този хит ни попадна в радара, след като забелязахме, че е един от най-често пусканите е ефира на Острова. Зад него стои агент от северозападен Лондон, на когото можем да разчитаме за купонджийска атмосфера. За кариера в музиката Донео мечтае още от дете.

Вдъхновение за стила му е музиката, която баща му е слушал в колата. Донео си спомня, че сред селекцията най-ярко са се отличавали Лутър Вендрос и рап песни. Как това е оформило звученето на младия артист? Проверете като чуете Chalice. Гарантираме, че ще искате да натиснете play повече от веднъж.

За тези хитове и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24