Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джейми Уилямс: Инвестирайте в младите и им дайте креативна свобода

Звездата на американския футбол и шампион от San Francisco 49ers Джейми Уилямс е познат на феновете и от Super Bowl. След травма спортистът приключва професионалната си кариера, но не се отчайва. Продължава да инвестира в себе си и завършва 4 висши образования в различни направления. Успява да се превърне в успешен предприемач. Снима се и в киното, работи с Оливър Стоун. Автор е на една от най-известните мотивационни речи в киното - тази, в която героят на Ал Пачино надъхва играчите си преди Super Bowl във филма "Всяка една неделя".

Звездата на американския футбол посети България за четвърти път и сподели, че е влюбен в страната ни. Той изнесе мотивираща лекция пред отбора на „Левски“ на тема „Как да създаваш екипи, как да печелиш пари от спорта, как един спортист да бъде успешен след приключването на професионална кариера“.

Преди да се срещне с професионалните футболисти пък, американецът пожела да посети тренировка на "сините" юноши.

Винаги усмихнатият мотиватор гостува в студиото на Спортна среща, като разказа повече за себе си и сподели някои от успешните практики в спорта и бизнеса. Спътник на звездата при медийните му изяви в България беше музикантката Лили Друмева, която познавате от предаването на Радио София - „Настроение с Лили“.

Чуйте разговора на Луиза Лазарова с Джейми Уилямс в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Джейми Уилямс

Шампион в американския футбол за "Хоризонт": Григор Димитров може да стане успешен коментатор

Джейми Уилямс е звезда в американския футбол, актьор и предприемач. Той е шампион с отбора на Сан Франциско`49. Впоследствие се изявява като писател, режисьор, филмов артист. В България гостува за четвърти път, като ще изнася лекции на тема: Как да..

публикувано на 04.11.19 в 15:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

В дебютната си изложбата Изабел Иванова поглежда към храната като изкуство

В предаването "Радиокафе" е срещата ни с младата художничка Изабел Иванова. На 14 май тя ще открие своята дебютна самостоятелна изложба , носеща краткото, но експресивно заглавие „Яж!“, която е насочена към визуалното "поглъщане" на..

публикувано на 13.05.24 в 15:20

Евден Димитров – EVDN представя новия си сингъл "Monroe"

Евден Димитров – EVDN направи премиера в Радио София на новия си сингъл„Monroe”.В него той си колаборира с певицата Лили Янакиева „Последните две години имахме удоволствието да свирим заедно, също и на промоцията на „Семейни ценности“. Мисля, че..

публикувано на 13.05.24 в 14:58
Проф. Александър Шурбанов

Проф. Шурбанов и Явор Гърдев представят нова постановка на "Венецианският търговец" от Шекспир

"Венецианският търговец" от Уилям Шекспир излезе в ново книжно издание и нов превод на проф. Александър Шурбанов, по който режисьорът Явор Гърдев поставя своя постановъчна версия. Тази вечер на сцената на Народния театър "Иван Вазов" ще..

публикувано на 13.05.24 в 14:38

Дебатират мястото на България в ЕС и на жените в политиката

"ТЯ в Европа" – така са нарекли дебатите, на които организаторите от фондация "Екатерина Каравелова" канят представители на водещи партии и коалиции, регистрирани за евровота на 9 юни. На 20 май 2024 г.  те ще обсъждат най-важните..

публикувано на 13.05.24 в 12:16

10 дни Пролетен панаир на книгата в София

От 24 май до 2 юни в София ще се проведе Пролетния панаир на книгата. Ще участват близо 140 издателства и книготърговци, които ще бъдат разположени в 66 шатри с обща площ от 1500 кв.м. Тази година най-голямото книжно изложение в страната ще продължи 10..

публикувано на 13.05.24 в 11:38

Градският транспорт е алтернативата за по-бързо и по-евтино придвижване в центъра на София

Проектът за реорганизация на движението в центъра на София, който предизвика протести от страна на живеещите в района, е ценен за развитието на устойчивата мобилност в града, коментира пред Радио София урбанистът Калоян Карамитов от "Екипът на София"...

публикувано на 13.05.24 в 09:34

Облачно начало на седмицата, с температура в София около 16°

Днес ще се задържи предимно облачно. Преди обяд в Източна България все още ще има валежи от дъжд, съобщиха от НИМХ. След обяд превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще..

публикувано на 13.05.24 в 07:35